Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2011 16:53:50

Kam až může politika ještě klesnout?

Kam až může politika ještě klesnout?

Vývoj situace na české politické scéně se nám opět zamotává. Pokolikáté už v posledních několika týdnech? Myslím, že již ani samotní aktéři těchto událostí si přesným číslem nemohou být jisti.

     Nejnovějším počinem, který výrazně přispěl k vyostření napětí uvnitř vládní koalice, je tajně pořízená nahrávka z utajeného jednání špiček Věcí veřejných v březnu letošního roku.

     Těm, kteří dosud nebyli ochotni uvěřit, kdo že nám to vládne a s kým máme tu čest, snad po poslechu oné nahrávky nebo přečtení jejího přepisu musí být už jasno. Vyjadřování na úrovni páté cenové skupiny, zákulisní intriky, podivné (rozuměj špinavé) financování strany a manipulace s hlasováním svých členů. Ačkoliv chování strany VV doposud působilo na veřejnost spíše jako amatérismus a absolutní nezkušenost, dnes z nich jde slovy MF Dnes strach! 

     Máme zde bývalého ministra dopravy a skutečného vládce VV Víta Bártu, jehož cílem v politice vždy bylo a stále je dosáhnout na co nejvyšší moc a díky tomu získat ekonomický prospěch pro svoji mateřskou firmu ABL.

     Pak zde máme formálního předsedu strany a t. č. ještě stále místopředsedu vlády pro boj s korupcí Radka Johna. Jestliže jako známá a populární osobnost televizní obrazovky před volbami dokázal přesvědčit voliče o své čestnosti, skutečném odhodlání bojovat všemi prostředky proti korupci a politickým dinosaurům, pak dnes – po necelém roce působení v nejvyšší politice - jej lidé spíše považují za největší zklamání a nebojím se to říct – šaška, který brzy skončí jako celé VV v propadlišti politických dějin.

     Jsou zde také šikovné blondýny, které se, zejména v osobách poslankyně Kristýny Kočí a místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Kateřiny Klasnové, mohou pyšnit slovníkem, který si v ničem nezadá se slovníkem štamgastů z Jedové chýše.

     Další „hvězdou“ této strany je její mecenáš a poslanec Michal Babák. Zdá se, že má takříkajíc nos na úspěšné podnikatelské záměry. Umí vydělat slušné peníze na akciích a nejsou mu, zdá se, nijak cizí vysoké finanční operace v hotovosti (slovy K. Kočí: Prej přines půl milonu v pytli a vložil na účet VV). A přitom, jako označovaný ekonomický expert této strany, by měl vědět, že v ČR existuje zákon omezující platby v hotovosti právě proto, aby se zamezilo praní špinavých peněz. Věřme, že „nezávislý“ FAU ministra Kalouska tyto operace rozplete stejně rychle a stejně prokazatelně, jako v případě utrácení nesmyslných stovek milionů za ozvučovací techniku v průběhu českého předsednictví.

     Nevím, jak moc lidé po všech těch skandálech ve vládních stranách a útocích na jejich peněženky ještě sledují politiku. Čím jsem si ale jistý, je, že ochota občanů zajímat se o veřejné dění se stále snižuje. Oproti tomu raketově stoupá apatie, nezájem a odpor ke všemu, co i jen trochu politikou zavání. Nedivím se tomu. Ale obávám se, že na pomyslné dno české politické kultury jsme se ještě nedostali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama