Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2016 20:15:03

Povinné stáže lékařů v nemocnicích nepodpoříme

Povinné stáže lékařů v nemocnicích nepodpoříme

V nadcházejících dnech se na zdravotním výboru budeme zabývat koaličním návrhem na zavedení tzv. povinných stáží ambulantních specialistů v nemocnicích.

Předkladatelé návrhu jej odůvodňují zejména nutností zachovat kontakt specialisty s realitou v lůžkových zařízeních, s novými trendy a podobně. Primárně jde ale jednoznačně o snahu zajistit do nemocnic potřebné personální posily. Osobně jsem zásadně proti takovým silovým řešením v režii státu. Jedná se o pozměňovací návrh, který tito poslanci předložili k novele zákona o postgraduálním vzdělávání lékařů.

V tuto chvíli mohu s určitostí říci pouze to, že buď podpoříme úplné zrušení tohoto pozměňovacího návrhu, nebo se přikloníme k variantě stáží dobrovolných. Ty jsou součástí pozměňovacího návrhu, jehož jsem autorem. Tato varianta počítá s usnadněním dobrovolných stáží v případech, kdy o ně mají ambulantní lékaři sami zájem. Nemocnice, které mají akreditaci pro profesní postgraduální výuku, by měly povinnost takovéto stáže umožnit.

LEOŠ HEGER, MÍSTOPŘEDSEDA TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama