JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2016 16:48:00

Odstávka elektrárny, v níž dnes propukl požár, může trvat několik týdnů

Odstávka elektrárny, v níž dnes propukl požár, může trvat několik týdnů

V úterních ranních hodinách vypukl požár v Elektrárně Chvaletice. Na místě zasahovalo v průběhu rána až 13 jednotek hasičů.

Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že hoří zauhlovací technologie s dopravníkovým pásem, který se pravděpodobně velkým žárem propadl. Jednotkám se podařilo dostat požár pod kontrolu před šestou hodinou ráno. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

„Škoda dosahuje několika desítek milionů korun a těžko lze nyní vyčíslit škody, jelikož se stále postupně upřesňují informace. Důležité je, že nebyla poškozena technologie samotných bloků a kotlů. Dopravníkový pás, který byl při požáru poškozen, bude nutné vyměnit, avšak není jisté, v jakém časovém horizontu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V tuto chvíli došlo k odstávce elektrárny, která může trvat několik týdnů. Elektrárna však zajistila dodávky tepla a teplé vody pro Chvaletice a nedalekou Trnávku. Obyvatelům okolních obcí nehrozí žádné nebezpečí,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Požár v Elektrárně Chvaletice lze svým charakterem přirovnat k požáru Elektrárny Opatovice nad Labem ze dne 7. srpna 2005, kdy hořel pásový dopravník. Ten byl ale v podzemních prostorách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama