Henrich Štrobl

Už opět ryjem držkou zem...
  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2016 7:52:18

Fašisti v české republice

Fašisti v české republice

Slovo " fašismus" je v poslední době skloňováno snad nejvíce od druhé světové války. jenže se tímto výrazem častují obě znepřátelené strany . Na jedné straně sluníčkáři a zastánci přisluhovačů Sobotky a na straně druhé odpůrci migrantů.

Bohužel většina lidí , kteří tento výraz používají ani neví co to znamená. Hlavně mladší generace si tento výraz spojuje s Hitlerem a jeho rasistickou politikou. Trochu odbočím od fašismu a ty, kteří častují odpůrce imigrantů a islámu tímto výrazem bych chtěl informovat, že i v tomto případě jsou vedle, Hitler měl Turecko za spojence. Takže spojovat odpůrce imigrantů s Hitlerem je celkem ubohé. Ale vraťme se k fašismu. Základními znaky fašismu jsou zejména rovnostářský kolektivismus, autoritativní a vůdcovský princip, silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky (Korporativismus předpokládá omezený počet nekonkurenčních organizací s povinným nebo polopovinným členstvím v nich, členství je profesně organizováno podobně jako u středověkých cechů. Tyto korporace, působící často paralelně s parlamentem jsou kontrolovány a usměrňovány státem., ) v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu. Záměrně jsem vysvětlil výraz Korporativismus k lepšímu pochopení další části článku. Fašismus vznikl v Itálii již po první světové válce. Spojovat fašismus a nacismus je naprosto hloupé, protože zatímco nacismus měl jako hlavní bod programu rasismus a anitisemitismus ,  Musoliny měl ve svém hnutí řadu židovských členů a tím jsou tyto ideologie neslučitelné. Tyto fakta jednoznačně vylučují aby odpůrce migrantů a islámu někdo nazýval fašisty. Ono ani označení „xenofob“ není na místě, protože tento výraz je pro strach z něčeho neznámého...ano patří sem i cizinci a cizí kultury ale pořád se to vstahuje na kulturu nebo cizince které neznáme...tím myšleno jejich kulturu a jejich chování...My naopak chování muslimů známe velmi dobře. Taky známe jejich víru a co by nám přinesla. Takže my se nebojíme neznámého ale konkrétních věcí. To jen tak na okraj pro sluníčkáře a Sobotkovi přisluhovače, kteří nejen, že nemají dostatečný všeobecný přehled ale dokonce jsou líní si o tom něco zjistit než budou vykřikovat nebo psát do médií svoje stupidní hesla.


A teď k druhé skupině , která naopak nazývá fašisty sluníčkáře a Sobotkovi nádeníky. Tak tady už by se dalo velice polemizovat. Vrátím se teď k vysvětlivce v zavorce o korporativismu. Každý kdo se trochu zajímá o dění v této zemi dobře ví, že politici ovládají největší firmy v teto zemi a některé firmy mají konkurenci jen tak na oko ale stále si drží v podstatě monopol. Sám Sobotka se chová jako diktátor, to už snad došlo i slepemu hluchemu a beznohému chudákovi co žebrá na nádraží. Jak jinak nazvat někoho kdo nerespektuje demokraticke rozhodnutí sněmovny a děla si co chce, než diktátor. Bohužel to není ale jen chování Sobotky..Naše země se pomalu ale jistě stává fašistickou zemí...Ovlivňování médií, potlačování lidských práv a svobod, pronásledování nepohodlných osob, ovlivnování police atd. Tyto rysy jsou právě typické jak pro fašismus tak pro nacismus. je teda záhadou jak je možné, že právě přívrženci těchto praktik , nazývají druhou stranu fašisty. 


Takže když to celé shrneme...křiklouni, kteří ani netuší co křičí a oni vlastně ani nevědí co podporují, jsou v této zemi tím zlem, které ničí naší společnost. Rozhodně to nejsou obyčejní lidé, kteří se bojí o svojí budoucnost a není se čemu divit když vidí jak dopadli okolní státy. Bojí se o svoje potomky a o budoucnost své vlastní země. Těmto lidem by se ti přisluhovači diktátora Sobotky měli omluvit a veřejně. Taky by si měli uvědomit, že jednoho dne se většina přestane bát menšiny a pak..... Historie je plná takových případů a nikdo z těch diktátorů nedopadl dobře. Bohužel pokud někdo neví co je vlastně fašimsus, těžko po něm chtít aby znal nějakou histori. Každopádně jestli má někdo blíž k fašismu tak sjou to právě sluníčkáři a příznivci sobotkovi vlády. Je jasné, že nemůžeme rozhodnout o tom či je nebo není ta či ona skupina opravdu fašistická, ale každopádně zastánci migrace a Sobotky k němu mají velice blízko na rozdíl od odpůrců , kteří vlastně s fašismem nemají společného vůbec nic.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama