Ing. Jaroslav Míth

  • ODS
  • Praha 4
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2016 21:40:23

Ani Angela nenaučila Bohuslava počítat

Ani Angela nenaučila Bohuslava počítat

Jasno v otázce migrantů nemají ani obyvatelé naší země ani faktická šéfka EU. Náš premiér dále zmateně počítá, kolik že to vlastně těch muslimských uprchlíků přijmeme. Sobotka není pevný ve svých postojích a svá rozhodnutí mění doslova jako ponožky.

Velmi netrpělivě očekávaná návštěva německé kancléřky dopadla podle očekávání. Vše proběhlo díky našemu premiérovi jako fraška připomínající návštěvu  „protektora“ v místní provincii. Gubernátor a jeho věrní se snažili především dokázat, že v provincii je klid, pořádek  a obyvatelstvo je poslušné a nereptá. Kancléřka proto směřovala do úřadu vlády zadním vchodem, aby neutrpěla šok z toho, že si někdo v provincii dovoluje mít svůj názor. Při rozhovorech pak více než poddajný premiér dokázal svou věrnost, když byla diskutována neutrální a podružná témata a v případě ožehavějších otázek, jako je migrace, se raději jen mlčelo nebo přikyvovalo.

Jasno v otázce migrantů tak nemají ani obyvatelé naší země a bohužel ani faktická šéfka Evropské unie Merkelová. A náš premiér dále zmateně počítá, kolik že to vlastně těch muslimských uprchlíků přijmeme. V posledních měsících se několikrát potvrdilo, že Sobotka není pevný ve svých postojích a svá rozhodnutí mění doslova jako ponožky. Patrně podle toho, co mu zrovna našeptávají jeho nemarxističtí poradci.

Loni v září při interpelaci šéfa ODS Petra Fialy v parlamentu Sobotka prozradil, že Česká republika nabídne svoji pomoc 1500 uprchlíků. Později však v médiích prohlašoval, že vlastně žádné konkrétní číslo neví. Patrně mu jeho poradci poradili, že nemá občany strašit žádnými ciframi a postavit je před hotovou věc. Jiří Dienstbier tehdy dokonce hovořil o patnácti tisících uprchlících a zmocněnec pro Evropskou unii Tomáš Prouza se před dvěma měsíci v médiích radoval nad plánem přijímat uprchlíky rovnou ze třetích zemí. Prý to rozbije pašerákům jejich byznys. V červenci se v médiích objevily informace, že Česká republika se chystá do října přijmout osmdesát uprchlíků. Vyberte si sami.

Hovoří se o tom, že si je vyzvedneme přímo v Turecku. Skvělé! To těm pašerákům ale pořádně zavříme....

Jak bude vypadat takový výběr syrského uprchlíka, který bude "pasovat" pro Českou republiku? Patrně se jej naši moudří úředníci na rovinu zeptají, jestli fandí Islámskému státu. Když pohotově odpoví, že nikoli, bude mít asi vyhráno. Skutečně můžeme věřit zrovna premiéru Sobotkovi, že dokáže zajistit, aby se žádný z přijatých uprchlíků v budoucnu nezačal radikalizovat?

Nejhorší jsou pak neomarxistické bludy o prospěšnosti obohacení naší populace a nutnost zajistit si pracovní sílu, která bude živit naše důchodce. Nic není vzdálenějšího realitě. Stačí se podívat do sousedního Německa, kolik „inženýrů a vědců“ tam v rámci masivní uprchlické vlny přišlo. Náklady na jejich integrace zdaleka předčí pozitiva, která by měli údajně přinést.

Ne, Česká republika nepotřebuje muslimské „gastarbeitery“ a dovážet je plánovitě do země by bylo naprosto nesmyslné a kontraproduktivní. Příklady z Německa, Francie a dalších západních zemí hovoří za vše. Když už si někdo myslí, že naše ekonomika potřebuje za každou cenu levnou pracovní sílu, proč se obracet na muslimské země, jejichž příslušníci se nejsou vzhledem ke kulturním i náboženským rozdílům schopny integrovat? Optimálním řešením je zrušit víza pro Ukrajince, Bělorusy, Armény a Gruzínce. Lidé z bývalých sovětských republik u nás již žijí i pracují a s jejich zařazením do společnosti není žádný problém. Mnozí z nich se navíc po čase vrací zpět domů. Tomu v případě uprchlíků ze zemí Afriky a Blízkého východu prostě nevěřím.

Přijímání či nepřijímání uprchlíků je ale v prvé řadě otázkou principu. Jestli to bude "jen" osmdesát nebo několik tisíc, vlastně není podstatné. Převoz milionů uprchlíků z Blízkého východu a Afriky na evropský kontinent nepomůže jim ani nám. Je mimořádně znepokojivé, že si toho nejsou vědomi ani Angela Merkelová a do značné míry ani premiér České republiky. 

Bohuslav Sobotka při návštěvě německé kancléřky opět ukázal, že není mužem na svém místě. Bojí se otevřeně diskutovat o problémech a přes líbivá prohlášení do médií není vůbec zaručené, že místo zájmů občanů České republiky neupřednostní po příští návštěvě Bruselu zájmy bruselských elit a na ně navázaných stovek neziskových organizací, které se pohybují v oblasti migrační politiky. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama