Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2016 13:30:03

Náš „dobrý“ spojenec z NATO

Náš „dobrý“ spojenec z NATO

Jaký je rozdíl v právu na sebeurčení u Kurdů a u Kosovských Albánců? Žádný, a přece veliký. O tom přece rozhoduje administrativa v USA, kam jsme vzhlíželi za prezidenta Havla jako na bohy demokracie.

      Se zájmem si přečítám o zvěrstvech páchané bojovníky IS na civilním obyvatelstvu. Nejnovější zprávou je, že kati Islámského státu rozřezali vězně řetězovou pilou. Není to první zpráva o obzvláště bestiálním způsobu zabíjení vězňů ze strany extremistů. Letos v květnu se objevila zpráva, že v Mosulu rozpustili skupinu vězňů v kyselině. Už dříve se také objevila videa, na nichž bojovníci Islámského státu vraždí vězně prostřednictvím na dálku odpalovaných náloží umístěných k jejich tělům. Vězně upalují, usekávají hlavy a vymýšlejí ty nejbrutálnější způsoby zabíjení. V Sýrii a Iráku se nachází nejméně 72 masových hrobů s až 15 000 oběťmi Islámského státu, zjistila agentura AP.

      Co na to říká takzvaný kulturní svět. Mlčí! Upřednostňují se jednotlivé ekonomické a mocenské zájmy. Na světě je přece lidí jako „sraček“, jak se říká ve filmu „Černí baroni“, mě se však tyto zvěrstva upřímně dotýkají. Vyloženě mi vadí už to, že naše republika je členem vojenského paktu NATO a neděláme vůbec nic. I Rusko se zapojilo do hry světových hráčů o politickou moc v této části země. Každý sleduje svůj cíl a IS vesele vraždí dále. Nejde porazit 30 tisíc bojovníků IS? Nebo to tak někomu vyhovuje? Když se jednalo o Kosovo, šlo to hned. Přece muslimští bratři a spojenci USA kosovští Albánci chtěli stát, tak ho mají, bez ohledu na to, zda Srbsko do odtržení svého území mohlo mluvit či nikoli.

     

      V případě Turecka je to jiné. Má druhou nejsilnější armádu v NATO a je to náš spojenec. Takže může ve svém zájmu vojensky potlačovat Kurdy, ať žijí v Iráku, Turecku či v Sýrii. Je to jediná vojenská síla, která dokázala čelit lidským zrůdám a netvorům z IS. V zájmu toho, aby nedošlo k nějakému vzniku Kurdistánu, je třeba Kurdy zničit, nechat dál vraždit tureckými vojáky a kohokoliv na území ovládaném IS. To je skutečný náš „dobrý“ spojenec - Turecko.

      Jaký je rozdíl v právu na sebeurčení u Kurdů a u Kosovských Albánců? Žádný, a přece veliký. O tom přece rozhoduje administrativa v USA, kam jsme vzhlíželi za prezidenta Havla jako na bohy demokracie. I když jsem ateista, asi se začnu modlit, ať nenaštveme přátelské partnery v USA. Mohli by nás také hodit přes palubu, ale možná ne, u nás se nerostné suroviny, jež zajímají supervelmoci, tolik nenachází. Vzdělanci z jejich škol si nás pletou s Čečnou, asi nemají povinný zeměpis a průmysl již nemáme, pouze montovny. Tak ať žije spravedlivá demokracie v podání euroatlantické civilizace!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama