Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2016 9:20:45

2.den kampaně do Senátu

2.den kampaně do Senátu

2. 9. 2016

• Ranní káva s podnikatelem, kterému se v regionu opravdu daří a může být vcelku spokojený. Ptá se mě, proč do toho jdu, že to nemám zapotřebí? A začneme si povídat. Má krásného malého chlapce, život nebere jako špás, ale jako dřinu. Dosáhl mnohé, ale životní prostředí na Ostravsku ničí právě to co je pro nás nejdražší, zdraví našich dětí. A je jedno, jestli jste úspěšný podnikatel, či žijete od výplaty k výplatě. Ano, životní prostředí na Ostravsku je pro mladé rodiny, pokud zde chtějí vychovávat své děti, peklem.
• Rozhovor končíme a já odpovídám, proč do toho jdu: „Sama proti všem s podporou mlčící většiny lze hory přenášet a já jsem připravena je přenášet, již proto aby naše děti, vnoučata tu mohli žít a neměli vážně poškozené zdraví již ve 2 letech.
• A začíná „pracovní den“. Jedu se setkat s občany v dalších částech mého volebního okrsku. Je to Hrabová, Michálkovice, Radvanice, Bártovice
• Nevím, jestli znáte tento region, ale Hrabová – nádherný kostel, který prošel rekonstrukcí a je úplně stejný jako na obalu pamětní knihy, kterou jsem dostala od starosty Hrabové. Nesmírně mě potěšila názorová shoda na dění v regionu, kterou jsem při diskuzi s panem starostou měla.
• Zde se mi potvrdilo to, o čem jsem přesvědčena. Politika je o lidech, ne o stranách. 
• Není jednoduché oslovovat lidi na ulici a představit se. O to větší je radost, když jede cyklista, přijede, sundá brýle a řekne: „ Vy jste paní Vitásková, strašně vám všichni fandíme a počítejte s našimi hlasy“.  Příjemný úsměv, podání ruky a opět mizí velkou rychlostí do dálav..
• Jsou to setkání, kdy ještě dlouho do noci a následné dny slyšíte tu nespravedlnost, která zde panuje. Senioři, kteří opravdu nemohou se svým důchodem – kterému já říkám „žebračenka“ vyjít. Mladí, kteří za plát 10 000,-12 000,- Kč hrubého také nemohou vyjít. 
• U oběda v místní restauraci mám možnost oslovit několik hostů, někteří si nepřejí, abych se představila (byl to pouze 1). Mám delší diskusi s jedním hostem, byl tak v obraze kolem celého dění ve státě, že jsem chvíli znejistěla, byla jsem překvapena, znal opravdu vše a cítila jsem z jeho slov podporu.
• Nemohu se nevrátit k politice a jsem šokována útoky na Andreje Babiše ze strany Bohuslava Sobotky a dalších – ohledně toho, že budou snad ignorovat média, které vlastní Babiš. Jak je to ubohé. 
• Myslíte si, že bylo pro mě jednoduché přijmout pozvání do Bakalovy DVTV na rozhovor s panem Veselovským? Očekávala jsem jeho snahu mě znemožnit, vždyť jsem v plné nahotě otevřela problém Bakaly a OKD. A pochopitelně mě zcela neomaleně, krátce po začátku upozornil, že DVTV patří do skupiny vlastněné panem Bakalou. Jeho striktní upozornění jsem nechápala, stále si myslím, že dobrý novinář je nezávislý od svého vlastníka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama