Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2016 9:43:03

4. den kampaně do Senátu

4. den kampaně do Senátu

4. 9. 2016

Podle programu jsem navštívila Starou Ves nad Ondřejnicí, Vratimov, Václavovice, Šenov, část Koblova.  Nedělní odpoledne – všude klid, tyto části Ostravy jsou příjemné pro bydlení
Odpolední schůzky s mladými a diskuze o životě na Ostravsku. Postrádají více informací o mé kampani na facebooku, budu se muset polepšit. Jsem stará škola a tyto nové trendy jsou pro mě přece jen složité. Ale polepším se, již na tom pracuji. 

Mladí nevěří, že má někdo zájem na skutečné změně, nejsou tu pracovní příležitosti, ani vize, kam se má Ostravsko posunout, co zde skutečně má být.

Jsou demotivování, nevidí smysl v práci, za kterou dostávají mzdy ve formě žebračenky. Nevidí svoji budoucnost na Ostravsku.

Stodolní ulice již není to, co bývalo. Chtělo by to více čistoty. Zkrachovalé – nebo uzavřené restaurace a bary, prostě nedostatek peněž je znát i v této částí -bývalého  centra zábavy.  Tak to hodnotí mladí.

Číšnice, kadeřník si vydělá 500,-Kč na den (10 – 13 hodin práce), z toho se nedá žít.

Nic z toho mě nepřekvapuje, osobně jsem to věděla, ale něco jiného je slyšet to přímo od samotných občanů.

Mých 7 bodů,  se kterými jdu do kampaně naplním, ačkoliv to není jednoduchý cíl. Ale jednoduché cíle si kladou lidé bez vize a zbabělci. Vizi pro Ostravsko mám – a zbabělec určitě nejsem.

Vize: Ostrava administrativně-správní centrum Česka a Ostrava inovativní srdce Česka.

Ostrava administrativně-správní centrum Česka – přemístění vybraných státní institucí z Prahy do Ostravy. Praha je přecpaná státními institucemi. Ostrava nemá nic. Státní instituce z oblasti regulačních úřadů přemístit do Ostravy do dvou let. A že jen tak neplkám, jako někteří politici, tak vám sděluji, že Návrh zákona je téměř dokončen. Příští týden ho chci svým voličům předložit na mém webu a podat informace o dalších krocích. V této první etapě Návrh zákona hovoří o 10 státních institucí k přemístění do Ostravy. Na dalších zákonech – jako např. vyvlastnění majetku pana Bakaly usilovně pracujeme. Budu o průběhu informovat

Ostrava inovativní srdce Česka využít absolventy s prestižních vysokých škol, které na Ostravsku jsou a mají tradici, je povinnost a základ pro změnu Ostravska, pokud to politici skutečně myslí vážně s restrukturalizací tohoto regionu.

Občané sledujte – budu vás o průběhu informovat.

Co politici skutečně připravují provést s Ostravskem  poznáme ještě do voleb. Proto tak spěchám se zákonem o přemístění některých vybraných institucí z Prahy do Ostravy, je to jakýsi lakmusový papírek.

Pokud politici plánují udělat z Ostravska gheto a centrum narkomafie, tak budou dělat průtahy a zákon budou odmítat. Tak si počkejme těch pár dnů…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama