ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2011 13:34:35

Radek John se zbláznil v přímém přenosu

Radek John se zbláznil v přímém přenosu

Radek John se v OVM vyjadřoval jako dinosaurus

Po dlouhé době jsem se díval na dnešní otázky Václava Moravce, kde na úvod promluvil Radek John. Ano, ten Radek John, který býval dobrým a populárním novinářem. V pořadu vystoupil jako politik s rétorikou hodnou „dinosaura“ ze všech „nejdinosaurovatějších“. Bývalý novinář bojuje jako politik proti novinářům, kteří dělají svoji práci. V jeho vyjádřeních bylo plno frází a klišé, zdůraznění vnějšího nepřítele, negativní mediální kampaň proti VV a jeho osobě. Skoro jsem se obával, že nakonec přijde s nějakým námětem z padesátých let, s nějakou „mandelinkou bramborovou – americkým broukem“.
Smutné je, že bývalý novinář Radek John obrátil „naruby“ veškerou skutečnost. Zvlášť mě pobavila věta o tom, že Věci veřejné jsou v rámci koalice konstruktivní stranou. Rád bych mu připomněl, že právě Věci veřejné jsou tím prvkem koalice, který neustále vydírá vládu neustálými změnami v postojích, podráží koaliční partnery, porušuje dohody nejen u důchodové reformy, ale i v jiných koaličních záměrech.
Bohužel, mě Radek John zklamal i jako člověk. Jeho role loutky v rukou Víta Bárty se mu evidentně zalíbila. Můžeme spekulovat o tom, čím jsou vodicí provázky Radka Johna tvořeny, možná to budou také transparentní „půjčky“. Ale člověk, který nedokáže jako chlap zareagovat na záznam z pracovní porady kolegů, kde o něm všichni zúčastnění hovoří jako o prázdné, vyčpělé loutce, ztratil pro mě veškerý kredit. Zdá se tedy, že se Radek John rozhodl počkat na to, až mu Vít Bárta sroluje provázky, uloží ho do krabice a odloží na smetiště.
V další části pořadu to vypadá, že se Radek John zbláznil v přímém přenosu. Hovoří o Vítu Bártovi jako o někom, kdo chce být centrálním mozkem lidstva. Po všech kauzách chce Víta Bártu jako místopředsedu, chce dál pokračovat v podvádění veřejnosti ve formálním vedení strany. Evidentně se na nějaké další poradě už tedy dohodlo a tentokrát to vypadá na minimálně dvacet lahví těžkého francouzského vína, že předsednictví vyhraje Radek John a tým si sestaví podle domluvy s Vítem Bártou.
Na závěr ještě jednu malou glosu. Věci veřejné se snaží, podle asi nové mediální strategie, pokoušet o vtip. Naposledy je na Parlamentních listech věnován celý článek tomu, jak si Vít Bárta odnesl domů sáček s psími exkrementy. Uvedené „vtipnosti“ mi připadají spíš jako trapnosti, ale určitě nechci hodnotit něčí humor a mediální strategii Věcí veřejných. Mě spíš jako humorné připadá, že by Vít Bárta psí exkrementy vůbec sbíral…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama