ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2011 23:58:00

Ocenění nejlepších vín velkopavlovické podoblasti

Ocenění nejlepších vín velkopavlovické podoblasti

V sobotu 14. 5. 2011 jihomoravský hejtman Michal Hašek zavítal mezi vinaře ve Velkých Bílovicích a v Bučovicích. Na prezentacích vín zde představily své produkty stovky vinařů a vinohradníků.

Ve Velkých Bílovicích se v sobotu uskutečnilo vyhlášení výsledků Národní soutěže vín - velkopavlovické podoblasti. Hlavní cenu z rukou hejtmana Michala Haška obdrželo vinařství Petr Skoupil za Tramín červený, pozdní sběr 2010, který se zároveň stal vítězem kategorie bílých suchých a polosuchých vín. Do Národní soutěže vín – Velkopavlovické vinařské podoblasti přihlásilo 65 vinařských firem 436 vín. Do prvního už celostátního kola Národní soutěže vín postoupil o 248 nejlepších vín s původem ve Velkopavlovické vinařské podoblasti.

Hejtman Michal Hašek vyzdvihl stoupající kvalitu jihomoravských vín. "Jižní Morava tak svá kvalitní vína úspěšně prezentuje nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí, kde se také setkávají s velkým ohlasem," konstatoval Michal Hašek. Spolu s jihomoravským hejtmanem do Velkých Bílovic v sobotu zavítal také místopředseda senátu Zdeněk Škromach, předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost krajského zastupitelstva Jiří Janda nebo známý herec Václav Postránecký.  

Národní soutěž vín, kterou organizuje Svaz vinařů ČR, je nejvyšší republikovou soutěží vín – zároveň je jedinou cestou, jak mohou vinaři svá vína dostat do prestižní celoročně otevřené degustační expozice Salon vín ČR ve Valticích. Systém národní soutěže je několikakolový, hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek přijal záštitu nad jednotlivými soutěžemi ve všech moravských podoblastech. Po velkopavlovické podoblasti se tedy uskuteční soutěže v podoblasti mikulovské, slovácké a znojemské. Podrobnosti o soutěži na www.narodnisoutezvin.cz .

Bučovice ve stejný den hostily 12. ročník Zámeckého koštu vín. V prostorách státního zámku akci společně zorganizovalo Sdružení zámeckých vinařů Bučovicka, správa státního zámku Bučovice a město. Obliba zdejší zámecké ochutnávky vín každým rokem roste. Zatímco při premiérovém ročníku koštu v roce 2000 se v prostorách zámku prezentovalo 500 vzorků vín, v posledních letech Organizační výbor Sdružení zámeckých vinařů dokázal sesbírat vždy více než tisícovku vzorků bílých a červených vín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama