Jiří Maria Sieber

  • ŘN - VU
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2016 10:47:22

Změnit devizový zákon o nákupu nemovitostí cizinci

Změnit devizový zákon o nákupu nemovitostí cizinci

devizový zákon

 

Změnit devizový zákon o nákupu nemovitostí cizinci

Současná právní úprava je taková, že od roku 2011 došlo ke změně devizového zákona a devizoví cizozemci tady mohou nakupovat nemovitosti. Ono to vypadá jako normální, aby si občané zemí, které nejsou členy Evropské unie tady mohli nakupovat domy a byty, ale tím nastal velký problém.

Situace je však velmi kritická v případě Janova nebo Obrnic. V Praze existují ruské realitní kanceláře, které nabízejí Rusům, že když si tady koupí levný byt, mohou dostat trvalý pobyt v Česku a tím v EU. Rus si pak přes takovou realitku koupí levný byt v Janově či Obrnicích. přijede sem na turistické vízum a zažádá o trvalý pobyt, protože tady vlastní byt. Cizinecká policie mu však trvalý pobyt nedá. Rus se vrátí do Ruska a svůj byt prostřednictvím té ruské realitky pronajme cikánům. Realitka pak vybírá nájem, ale peníze si nechává, nebo posílají do Ruska. Nebo na vlastnictví bytu rezignují a neplatí nic. Když se podíváte na domy, které jsou odpojeny od vody a totálně zdevastovány, jako v Janově bloky D3 a F1 nebo v Obrnicích 215-218, pak polovinu bytů vlastní cizinci, kteří tady nežijí. Dlužné nájemné se může vymáhat soudně, ale než vyhrajete soud v Moskvě, tak dům zkrachuje. Vymáhat dlužné nájemné v Moskvě nelze.

Jaké navrhuji řešení?

Navrhuji změnu devizového zákona tak, aby devizoví cizozemci, občané států mimo Evropskou unii, nesměli v Česku nakupovat nemovitosti, ani firmy v nichž mají podíl.























Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama