ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2016 12:14:00

Letos i loni jsme ušetřili celkem více než tři miliony korun

Letos i loni jsme ušetřili celkem více než tři miliony korun

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo ve 36. týdnu uzavřeno 352 kontraktů na dodávku 278,2 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele za 151,7 milionu korun. Elektřina i zemní plynu opět zlevnily.

 Cena ročního kontraktu silové elektřiny v nízkém napětí klesla proti předchozímu týdnu o 4,5 procenta na 728 Kč/MWh. Roční kontrakt zemního plynu zlevnil v maloodběru o 1,6 procenta s uzavíracím kurzem 423 Kč/MWh, ve velkoodběru o 0,7 procenta na konečných 425 Kč/MWh.

O úspěšném nákupu energií na Českomoravské komoditní burze Kladno informovala v srpnu na svých webových stránkách Karviná. Město nakoupilo elektřinu a plyn na tři následující roky a ušetřilo proti stávajícím cenám 9,5 milionu korun.

„Soutěžili jsme opět na burze dozorované státem a s naprosto zanedbatelnými náklady na dražbu samotnou. Místo 31,8 milionu korun za elektřinu i plyn zaplatí díky tomu město souhrnně jen 22,3 milionu korun,“ netají spokojenost primátor města Tomáš Hanzel. Upřesnil, že jen na plynu bude úspora 4,2 miliony korun a na elektřině 5,3 milionu korun, vyjádřeno v procentech - u plynu to bude více než 40 procent úspory a u elektřiny až 25 procent.

„Šetřili jsme na dodávkách elektřiny už také v předchozích letech. Letos a vloni to jsou součtem více než tři miliony korun úspor. Vyplatilo se nám sjednotit nákupy všech energií pro město i všechny jeho organizace,“ doplnil primátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama