Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2016 8:52:00

Morálka lídra Maxové

Morálka lídra Maxové

Hnutí ANO zakládá na nové nezkažené straně, musí být i morální. Porušení morálky se trestat nedá, pouze lze odsoudit. Možná proto do všech obcí a krajů kandiduje na plakátech jenom pan Andrej Babiš, jelikož ostatní lídři asi nemají až tak čistý štít

    Dnes se chci zabývat morálkou lidí z hnutí ANO 2011 v Jihočeském kraji. V kraji od začátku působí ve vedení poslankyně Radka Maxová a její asistent - též „dravá štika“ - Petr Novák. Píšu o nich až teď, kdy již vím, jak oba funkcionáři z hnutí ANO vystupují. Zprvu jsem byl překvapen, že před volbami do obecních zastupitelstev se oba objevili na kandidátce města Tábora. Hodně lidí v Táboře se domnívalo, že Petr Novák bude kandidovat v obci Chotoviny u Tábora a Radka Maxová v Plané nad Lužnicí. Proč si to občané mysleli? Jednoduše proto, že se v těchto obcích oba zmínění zdržovali -  jeden údajně na adrese Planá nad Lužnicí, Strkov 332, Hraběcí 391 11, a druhý patrně v obci Chotoviny u Tábora. Občané se domnívali, že tam mají hlášené trvalé bydliště.  Lidé se proto divili, že oba kandidují v jiné obci, než v té, ve které se zdržují, nebo kam chodí jako domů. Aby mohli kandidovat v Táboře, stačilo jim mít trvalé bydliště zapsané oficiálně v Táboře. Takže paní Radka Maxová údajně bydlí ve Varšavské ul. čp. 2745/12 390 05 a Petr Novák v Petrohradské ul., 390 03 Tábor. „ Z toho jsem nějaký pomýlený, tak jak to je ?“  Dne 4.1.2014 v 17:00 vyšlo na internetu „JIŽNÍ ČECHY - Radka Maxová (45) z Plané nad Lužnicí se loni na podzim stala jihočeskou poslankyní sněmovny za hnutí ANO 2011.

    Je tudíž jasné, že v případě, že trvalé pobyty obou dvou jsou oficiálně a úředně patrně zapsány v Táboře, nic neporušují a mohli klidně v Táboře kandidovat. Je zde ovšem ještě otázka morálky, zda se nejedná pouze o bydliště fiktivní, tedy pouze takové, aby bylo vyhověno volebnímu zákonu. Nic neporuším, ale morálku, tu čistou, jíž se honosí hnutí ANO, moc v Jihočeském kraji nezkoumejte. Bylo by tudíž vhodné, aby se paní Maxová a pan Novák k uvedené věci vyjádřili. A to už proto, že se spousta lidí ptá, jak je to s jejich bydlišti. Přece nebudeme dělat policisty a sledovat kam chodí oba jmenovaní spát. Paní Maxová a pan Novák by měli občanům říci: „ANO“ máme fiktivní adresy v Táboře kvůli funkcím v zastupitelstvu města Tábora, nebo opravdu bydlíme na adresách, které jsme uvedli oficiálně jako místa trvalého pobytu. A ještě samozřejmě dodat, že tyto adresy nebyly účelově před volbami změněny. Soudím, že by bylo poctivé, kdyby Radka Maxová občanům města Tábora sdělila, že bydlí v Plané nad Lužnicí v rodinném domku a v Táboře má bydliště zapsané na sídlišti „Sojčák“ jenom proto, aby zde mohla kandidovat. Jestli však bydlí v Táboře na adrese Varšavská, je otázkou, s kým, nebo je ten byt prázdný? Všechno to jsou otázky, na něž občan Tábora nezná odpovědi. Neprověřuje je jako policista, ale chtěl by je objasnit přímo od lídra ANO Radky Maxové a jejího asistenta Petra Nováka. Poté bychom mohli říci, zda hnutí ANO má morálku či nikoli. Jak by to vypadalo jinde? Občan si řekne: Tady v Táboře jsem „za blba“, zde kandidovat nebudu, takže si fiktivně nechám přepsat trvalé bydliště do Prahy. Tam mě přece nikdo nezná, a budu zastupovat zájmy Pražanů, aniž bych o nich něco věděl.

      Zbývá tu nezodpovězená otázka - proč to chtějí lidé vědět? Odpověď je jednoduchá. Jestliže si hnutí ANO zakládá na nové nezkažené straně, musí být i morální. Porušení morálky se trestat nedá, pouze lze odsoudit. Možná proto do všech obcí a krajů kandiduje na plakátech jenom pan Andrej Babiš, jelikož ostatní lídři jsou buď velice slabí, anebo nemají čistý morální štít. Vysvětlí nám to pani Maxová a pan Novák? Je to v jejich zájmu, zejména před panem Babišem, jenž jim před volbami propůjčuje své jméno, zda jednají v rámci čisté morálky či nikoli. Rád bych se mýlil. Přeji oběma jmenovaným při vysvětlování takové vyjádření, jež z obou sejme jakékoliv podezření z morálního úpadku, o němž se hovoří a dosud není objasněno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama