Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2016 12:17:00

Návrh rozpočtu pro 2017 je promarněnou příležitostí

Návrh rozpočtu pro 2017 je promarněnou příležitostí

Občanští demokraté kritizují návrh státního rozpočtu, který příští rok počítá se schodkem 60 miliard. ODS také rozumí požadavkům praktických lékařů, kteří si zaslouží více pravomocí.

 „Vláda v pondělí zahájila projednávání návrhu státního rozpočtu na příští rok. Přestože se ekonomice daří a daňoví poplatníci na daních zaplatí o 60 miliard korun více než letos, většinu těchto peněz vláda nepoužije na snížení schodku, nebo na investice do vzdělání či dopravní infrastruktury, ale nesmyslně utratí. Plánuje mimo jiné navýšení počtu státních zaměstnanců o 7 tisíc. Od voleb tak stoupne počet státních zaměstnanců o 30 tisíc osob. Zatímco soukromé firmy nemohou najít kvalitní zaměstnance, stát bobtná,“ uvádí předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Protest praktických lékařů nelze vidět pouze optikou požadavku vyšších finančních příspěvků. Lékaři se dnes potýkají zejména s nedostatkem pravomocí, nedostatkem důvěry a velkou byrokracií. Právě kvůli špatným podmínkám se mladí do této praxe příliš neženou a praktičtí lékaři proto v některých regionech chybí. Lékaři musí získat větší pravomoci, například předepisovat léky, které nyní ordinovat nesmějí, ale také mají nést větší zodpovědnost. Požadavky lékařů považuji za oprávněné, ale stávka by měla být až krajním řešením,“ vysvětlil poslanec Bohuslav Svoboda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama