Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2016 13:47:12

Peripetie předvolební kampaně. Co mají děti a politici společného?

Peripetie předvolební kampaně. Co mají děti a politici společného?

Neobyčejně se bavím, když zjišťuji, jak se v průběhu let mění názory a přisvojují zásluhy. A že už toho v táborském zastupitelstvu pamatuji od „sametové revoluce“ hodně.

 Třeba když jsme chtěli naplňovat program táborské KSČM vzhledem k sociální politice volebního programu KSČM a navrhli jsme v Táboře poprvé před čtyřmi volebními obdobími jízdné v MHD pro školní mládež do 15 let zdarma. Od té doby jsme se tento náš cíl snažili prosadit každoročně.

Jenomže jsme byli vždy v opozici a různé radniční koalice se nám nadutě vysmívaly, nazývaly nás populisty a tento krok označovaly jako nesystémový. Inu, názory se mění. V posledních komunálních volbách měly různé úlevy v MHD najednou snad všechny strany a hnutí. Že by populismus? Snad. Ale také velký kus našeho dlouhodobého lobingu a tlaku na koalici. Nechci neskromně vyzdvihávat zásluhy táborských komunistů o bezplatné jízdné dětí v MHD, i když jde zatím o poloviční krok. Dále budeme bojovat za to, aby jezdili zadarmo všichni školáci do 15 let. Ale...

Naprosto nemohu souhlasit s tvrzením šéfredaktorky Táborského deníku Aleny Šatrové v nedávném článku „Tisícovka dětí už jezdí za dvacku“. Píše zde že: „Úlevu pro rodiny se školáky do 12let se mezi zastupiteli podařilo prosadit místostarostce pro dopravu Michaele Petrové z JINAK!“ Ne přátelé, stalo se tak po rozhodnutí zastupitelstva a paní místostarostka jen plnila jeho vůli. A to v rámci své pracovní a placené náplně práce. Tím její úsilí (o zřejmě nechtěné plnění volebního programu KSČM) nechci nijak zlehčovat. Že by ale paní šéfredaktorka měla tak krátkou paměť, nebo je to součást agitace před krajskými volbami? Paní Petrová totiž kandiduje do kraje na druhém místě kandidátky jihočeských Zelených.

Za naprosto neetické ovšem považuji vystupování v této kauze poslankyně a jedničky ANO v krajských volbách Radky Maxové. Také ona vyzdvihuje ve své kampani osobní zásluhy o jízdné pro nejmladší školáky v táborské MHD zdarma. Stačí se ovšem podívat do hlasovací tabulky příslušného jednání zastupitelstva a zjistíme, že právě ona byla proti.

Dětská paměť je jako blýskavice, vynoří se v ní vždy jen pěkný zážitek, napsal kdysi v jednom ze svých děl ruský spisovatel Šolochov. Takže se nedivme, že děti a někteří politici mají hodně společného. Ti druzí ve víru předvolební kampaně vytahují ze šuplíků své paměti jen věci krásné, voličům milé a především perspektivně prospěšné.

Ladislav Šedivý, kandidát na senátora a zastupitel města Tábora za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama