Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2016 8:20:31

VRCHOL IMPOTENCE

VRCHOL IMPOTENCE

Jaký je výsledek impotentní politiky USA?Některé státy jsou do dnešního dne rozvráceny, zuří v nich extremismus, terorismus a jejich džihád ochromuje západoevropskou civilizaci.Jenom neználkové mohou postupovat tak, jak postupují američtí „soudruzi".

       Tak už opravdu nevím, co si mám myslet o NATU a USA po přečtení zprávy, že vojenská letadla koalice vedené Spojenými státy bojující proti Islámskému státu bombardovala v sobotu pozice syrské armády blízko města Dajr az-Zaur. Přitom již několik dní v zemi platilo příměří. Podle zpráv při náletu zahynuli syrští vojáci, kteří se připravovali na útok proti IS. Jejich počet však nebyl uveden. AFP s odvoláním na informace ruské armády uvedla, že na místě zahynulo více než 60 syrských vojáků.


       V celém světě se lidé seznamují se zvěrstvy páchané IS, všichni proklamují, jak proti němu bojují. Je ovšem nutné všem také připomenout, kdo zapříčil vznik IS. Byly to právě USA, které svrhli státní zřízení prezidenta Husajna, který vlastnil údajně chemické a nukleární zbraně. Prostě výmysl, který se nepotvrdil. USA do tohoto státu demokracii nepřinesla, jelikož kulturní hodnoty a pojem chápání lidských práv a svobod je v této části odlišný, ale to přece plánovači v USA věděli. Jakýkoliv vývoz své kultury, i násilnou cestou se nikdy nemůže povést.  Z pohrobků Husajnových sunitských muslimů vznikl IS a to právě proto, že se postupovalo násilně a vnucovaly se hodnoty západní civilizace. Je třeba také připomenout, že v Iráku žili sunitští a šíitští muslimové, Kurdové, křesťané a jiné náboženské skupiny, takže nadlidský výkon udržet tento stát pohromadě.  Naštěstí v Egyptě na poslední chvíli zabránila islamizaci země armáda oproti našemu spojenci v Turecku, kde část sekulární společnosti je zavírána, armáda je islamizována atd. V Libyi dostal vůdce země plukovník Muammar Kaddáfí nůž do konečníku, země je kompletně rozvrácena a uzavřená hranice proti vstupu migrantů na evropské území je otevřena. A nyní si všichni stěžujeme na migraci, atentáty a terorismus. Vždyť jsme si ho způsobili sami. Sami jsme zavinili tento stav. A co se stalo, jaký je výsledek impotentní politiky USA. Jmenované státy jsou do dnešního dne rozvráceny, zuří v nich extremismus, terorismus a jejich džihád ochromuje západoevropskou civilizaci. Jenom neználkové mohou postupovat tak, jak postupují američtí „soudruzi“.   


         Nedávno jsem si přečetl komentář předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, který uvádí, že NATO neplní svou funkci. Já si myslím totéž. Normálně uvažujícímu člověku v ČR musí být přece jasné, že USA si prostřednictvím paktu NATO uskutečňuje své cíle. NATO je tady především jako vojenský pakt, který má v případě napadení členského státu tento stát bránit a ne poklonkovat a lézt do zadnice impotentním politikům v USA a přispívat k tomu, co někoho v americké administrativě právě napadne. Neznamená to, že tento pakt by měl v celém světě uskutečňovat zájmy USA. Jestli je zájmem dát mírově dohromady již dnes válečný region ve shora uvedených státech, mělo by NATO v čele s USA a Ruskem zasáhnout takovou silou, aby během několika měsíců byl v regionu klid. Jak dlouho trvalo rozbití Libye, Iráku a Sýrie, tak dlouho by mělo trvat ukončení konfliktu. Tím by přestala hrozba terorizmu, přívalu uprchlíků a ekonomických migrantů do Evropy, jenomže USA to nevadí, jsou daleko a možná jim bude rozvrácená Evropa vyhovovat, zvláště když EU je nefunkční a rozhádaná. 


        Jak zachránit Evropu? Jestli si to opravdu někdo vůbec přeje, tak musí vzniknout konfederace se společnou měnou, armádou a neprodyšnými vnějšími hranicemi. Na mimořádnou situaci je třeba použít mimořádné prostředky, ale místo toho budeme v EU rozhodovat, zda budeme prodávat pomazánkové máslo, nebo jen pomazánkové. Nejvíce mne však mrzí fakt, že Slované si navzájem nevěří, i když je všeobecně známo, že národy Germánů i národy  frankofonní nám nikdy nepomohly.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama