Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2016 8:19:47

O královském hvozdu Křivoklátsko

O královském hvozdu Křivoklátsko

V Muzeu T.G.M. Rakovník proběhla 30. září zajímavá beseda o královském hvozdu Křivoklátsko.

V Muzeu T.G.M. Rakovník proběhla 30. září zajímavá beseda o královském hvozdu Křivoklátsko.

„Beseda byla spojena zejména s prezentací stejnojmenné nové knihy a s autogramiádou autorů, kniha zaplňuje dlouhodobou mezeru na trhu a obsahuje i nádherné fotografie,“ sdělil radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, který akci navštívil.

Zaplněný sál Dr. Spalové vyslechl poutavou prezentaci knihy „Křivoklátsko - příběh královského hvozdu“, která obsahuje informace o vývoji krajiny Křivoklátska od její nejstarší geologické historie, přes geomorfologický vývoj v třetihorách a čtvrtohorách, až po vliv člověka na krajinu od pravěku po úplnou současnost.

Příběh krajiny je dokumentován zajímavými fotografiemi a doprovodným textem.

Autoři – Karel Žák, Martin Majer, Petr Hůla a Václav Cílek - odvedli kvalitní práci, za což je obecenstvo odměnilo také pořádným potleskem.

Křivoklátsko, chráněné jako lovecký revír českých knížat a králů od středověku, se dočkalo ochrany vyhlášením chráněné krajinné oblasti v roce 1978, ale již v roce 1977 byla nejcennější část Křivoklátska vyhlášena biosférickou rezervací UNESCO.

Poutavou populárně naučnou publikaci s množstvím fotografií vydalo v letošním roce nakladatelství Dokořán, s.r.o., publikaci podpořil i Středočeský kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama