ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2016 20:17:46

Téma migrace a pohádka o "chytré horákyni"

Téma migrace a pohádka o "chytré horákyni"

Josef Mičan, kandidát hnutí NOVÁ GENERACE a jeho zamyšlení nad tématem migrace v programu krajských voleb.

Termín krajských voleb se blíží, roste aktivita volebních stran a hnutí i jejich kandidátů, vzrůstá i počet komentářů či stanovisek, slovo si berou i politologové… .

Existuje ovšem předvolební téma, o kterém nepanuje jednoznačná shoda. Je to právě téma „migrace“ a s tím souvisejících názorů. Od nabádání odborníků na všechny typy voleb s názorem, co může a co nemá řešit krajský zastupitel – až po „hlas lidu“, který je ale jiný.

Ohlédneme-li se jen trochu zpět, zjistíme v takové retrospektivě, že naslouchat hlasu „lidu“ je pro politiky velmi důležité. Pro příklady nemusíme chodit daleko, britská vláda se chtěla poradit s lidem, jak dál  v Evropské unii a většina národů Spojeného království překvapila volbou i chováním v „brexitu“. Před mnoha léty  se  při protivládním povstání v Rusku rozhodl po zatčení Gorbačeva  Boris Jelcin promluvit s „pučistickými jednotkami“, které obklíčily Parlament, a hle pučisté se přidali na vládní stranu a i Gorbačov je, dvacet let poté, stále živ… . 

Poslouchat „hlas lidu“ se prostě vyplácí. Politologové mají možné pravdu, že se nejedná o téma krajských voleb, ale my – kandidáti  hnutí NOVÉ GENERACE /volebního subjektu č.49 v Jihočeském kraji/ se nechceme chovat polovičatě, podle poučení výše zmíněné pohádky:…“ ani ve dne ani v noci, ani ustrojená ani nahá, ani pěšky ani na voze“… !

Jakékoliv obecné, nekonkrétní a mnohoslovné postoje současných politiků, nejen českých ale i evropských, jen povzbuzují nespokojenost a zvyšují strach lidí.

Je sice pravdou, že zatím se celá záležitost odehrává na centrální úrovni. Ale právě skutečnost, že se stejné „řeči“ vedou už téměř třetím rokem, zvyšuje obavy všech lidí, tedy i těch v našem Jihočeském kraji.

Postoj našeho hnutí je jasný, i krajské orgány si musí uvědomit svoji odpovědnost vůči voličům a prosazovat důslednou komunikací s centrálními orgány. Dbát o to, aby naši voliči nezůstávali v nejistotě, nežili ve strachu a neobávali se finančních i občanskoprávních důsledků.

Naše stanovisko je srozumitelné:

Kraj, a jeho zastupitelé, musí důrazněji upozorňovat a i „kontrolovat“ centrální politiky, už proto, že i oni mají mandát svých občanů-voličů. A jsou to dokonce stejní občané, kteří volili i poslance a senátory!

Josef Mičan- kandidát č.5

NOVÁ GENERACE    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama