Ing. Michal Burian, Ph.D.

expert na fondy EU, zakladatel agroturistiky v ČR, politik
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2016 17:24:56

Nebude lepší Česko. Vaří nám Tricatel.

Nebude lepší Česko. Vaří nám Tricatel.

Křidýlko nebo stehýnko? Moderní syntetická kuchyně, sen velkoprůmyslníků. Jeden kus jako druhý, vše vysoce hygienické. Když to prodávají v potravinách, tak to přece musí být nezávadné, výživné a zdravé, ne?

Tricatel, noční můra Louise de Funèse. Kdo neví, o čem je řeč, nápověda ZDE. Výrobky známých velkých výrobců se tomu jakoby začínají maličko podobat. Čtu etiketu "šunkový salám, obsahuje 70% masa". A pak v něm inspekce zjistí masa 54%. Ať tak či onak, co ten zbytek? Chápu, v každém salámu je cca 2% soli, pak trocha koření - no pak technologie Tricatel - rosol, zahušťovadlo, zakázaná 

vláknina, držáky vody, posilovače chuti, barviva. 

Zejména velcí výrobci zásobují velké řetězce. Mají peníze, technologie, know how. Přesto se nejedna chybička vloudí. D-test testoval Vodňanské kuře - a hle, salmonela. Nebyl to úřední odběr, salmonela tedy neexistovala.


Salám Poličan z Krahulíku obsahoval podle testů koňské maso. Firma jej stáhla i z Alberta, výrobce všechny ujistil, že to nebyla pravda. Zastánci extrem foodu by byli spokojeni, ne však zákaznice, která našla v kuřeti z Vodňan červa. Proti chudáku Andreji Babišovi se všichni spikli. Prý mediální hon zapříčinil smrt jeho zaměstnance, i když podle autorky článku pod odkazem si to Babiš vymyslel.  

Jehly se uzeninách z Kostelce objevily po 99 a půl roce opakovaně, tudíž to dělají zlí konkurenti. Také ve Studené byla ve výrobku jehla. Že by tajné služby? Ty také jistě přidaly listerii do lososa a 50% vody do pangase. Útok tajných služeb lze naopak vyloučit v případu Vodňanského kuřete.  

Co s tím? Kdo by nechtěl lepší Česko, ale je třeba myslet hlavou. Nevěřit jednoduchým volebním sloganům. Zdalipak Andrej Babiš jí výrobky svých firem?  Budu-li senátorem, potravinám, jejich kvalitě a zejména používání tzv. přídatných látek se budu odpovědně věnovat - stejně jako svým zákazníkům v bistru Malinová louka v Nedvědici nabízím to nejlepší z regionu. Co mi nechutná, v co nemám důvěru, kde výrobce neznám, neprodávám.

Váš Michal Burian, kandidát na senátora, obvod 55

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama