František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2016 0:37:22

Havel a Vitásková - stejný problém. Jak je něčeho moc, tak je toho příliš

Havel a Vitásková - stejný problém. Jak je něčeho moc, tak je toho příliš

Taky jste to už zaznamenali? Pomazánkové máslo Václava Havla. A tady na PL pět článku za sebou kandidátky Vitáskové.

Dobrý úmysl, špatný výsledek. Jak se do lidí něco hustí až moc, otráví je to, a stane se nevěrohodným. Člověk aby se už málem bál, že Václav Havel vyskočí i ledničky, a kandidátka Vitásková se staví do role spasitelky světa. Obojí je přitom špatně.

První, kdo by protestoval proti svému téměř svatořečení, by byl Václav Havel sám. Přišlo by mu to trapné, směšné, nepatřičné. Sám napsal v Dopisech Olze "Mám na svém kontě nejeden hřích", když se přiznával třeba k manželské nevěře. A dnes - darmo mluvit. Jeho adorování rozděluje národ na pro Havlovce a proti Havlovce, a on sám je v tom zcela nevinně. A bránit se už nemůže. Je mi ho líto.

Paní Vitásková se pustila do kampaně s vervou, která je stejně zničující. To, co bylo sympatické na počátku, dnes neskutečně otravuje, a už se ani nechce číst. Pokud člověk otevře Parlamentní listy, a za sebou vidí vložených pět článků za sebou, říká si několik věcí
- paní Vitásková nebere ohled na ostatní, kteří zde také chtějí vyjádřit své myšlenky, tedy je bezohledná, protože ostatní vytlačuje
- pak taky mohla znervóznět,  protože hraje o hodně (o senátorskou imunitu)
- a pak si taky mohla všimnout, že její kampaň plná velkých gest příliš nezabírá, protože lidi chtějí taky slyšet něco normálního - viz kampaň "naší" nezávislé starostky Liany Janáčkové z Mariánských hor. Ta zachovává klid a nepíše žádné věci o zákonu proti někomu - jakkoli by si ho i přála. Protože ví, že to není možné, a nechce lidem lhát.,

Zkrátka jak ovládne veřejný prostor určitá forma hysterie a velkých slov, lidé jim přestanou věřit. 

Masivní narozeninová pompa spojená s památkou Václava Havla působí pravý opak (běžte už s tím Havlem někam... píše se na veřejných sítích), zatímco kdyby to bylo střízlivější, možná by si mnozí rádi na ráčkujícího prezidenta v krátkých  kalhotách a se slabostí pro cigarety a ženy rádi v tichu a s úsměvem vzpomněli.  Jak se z něho dělá svatý, the end.

Úporná (a už velmi úmorná a křečovitá) kampaň paní Vitáskové je to samé, jen s tím rozdílem, že staví do vševědoucí a vševyřešící sama sebe - a hned. Dnešek na PL je toho důkazem. Skutečně si paní Vitásková myslí, že celý národ zajímají body jejího programu hned v x počtu najednou? Nevšimla si, že ostatní tu ctí nějaká nepsaná pravidla? Navíc působí pravý opak - nikdo to nebude číst, protože tisíckrát nic umořilo ..známe to.

Chci tím říct, že mám rád lidi, co znají míru. Co mají ohled na ostatní. Kdo nepotřebují berličky, aby někým byli - jedni si berou jako oporu chudáka Václava Havla, který se již nemůže bránit, a druzí sami sebe, a staví se do role vševědoucví všudypřítomné kandidátky, která už nikoho nebaví. I když třeba zpočátku bavila. Už je jí moc. Jako Havla.

Takže prosím dokažme mít míru. Platí to jak o alkoholu, tak o narozeninách kohokoliv, tak o kampani. Aby nepřišla kocovina. Volme ti, kteří to nepřehánějí, protože máme jistotu, že mají o sobě i o nás voličích zdravé mínění.


 


 





Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama