František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2016 23:25:21

S logikou dnešní České televize by v roce 1990 vysílali jen soudruhy

S logikou dnešní České televize by v roce 1990 vysílali jen soudruhy

Protože ti jediní byli v parlamentu. OF by do debat nesmělo.

Že se vám to jeví absurdní? Jistěže. Ale stejně absurdní je, že ČT pouští předvolebně debatovat jen sněmovní strany, a pak nějaké zvláštní protekční skupiny. Asi pro zpestření - protože zelený Stropnický nic jiného není, mimo to, že je protekční spratek, a dát tam opravdu jen ty sněmovní by bilo moc do očí. 

Zkrátka dostáváme se zpět do podivné totality, z nichž některé partaje mají zprivatizovanou veřejnoprávní ČT, takže rovná volební soutěž je jen fikce.

O to víc si vážím těch, kteří to nevzdávají. I za těchto šílených podmínek. Otázkou je, zda tyto šílené podmínky jsou v souladu s ústavou. S morálkou. Nebo je tu někdo, kdo si myslí, že všichni mají stejné šance?

Je to smutné. Je to ostudné. A je to trapné - za těchto podmínek vyhrát bych takové vítězství odmítl. Protože je to vítězství za tu ponižující cenu, že nový mladý talent na tisíc metrů směl startovat 200 m za mnou. To se to pak běží.  

Takže co dodat -  nemáme tu rovnou politickou soutěž volebních stran. Máme tu soutěž těch, kteří z neznámého důvodu mají VIP přízeň České televize. Tedy ne demokracii, ale mediokracii.

Forma protestu může být dát hlas volební straně, kterou nikam nepustili. Například Nezávislí a Moravané. Nebo jiní stejně tak diskriminovaní jako my. Není-li fér ČT, mohou být fér občané. Protože o ně se tu hlavně hraje.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama