ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2016 8:32:00

Kdy už se konečně dočkáme skutečné změny exekučního řízení?

Kdy už se konečně dočkáme skutečné změny exekučního řízení?

Povolání exekutora nemůže být volná živnost a nemůže zde být prostor pro podnikání. Současný exekuční systém je navíc protiústavní, proti listině práv a svobod a vytváří korupční prostředí.

Promluvil jsem na semináři Teritorialita soudních exekutorů, který se konal v Poslanecké sněmovně. Nechci hodnotit své kolegy, práce poslance je jistě velice náročná, ale proč jsem byl dnes jediný člen Ústavně právního výboru, který se tohoto semináře aspoň krátce zúčastnil? Opravdu mě velice mrzí absence mých kolegů.

Na semináři jsem znovu zopakoval nutnost razantní a systémové změny v podobě teritoriality exekutorů! Pouze tento krok, je skutečně jedinou cestou jak dát věci zase do pořádku. Zadlužování české společnosti je obrovský sociální problém. Pod exekucí je dnes každý třetí občan.

Povolání exekutora nemůže být volná živnost a nemůže zde být prostor pro podnikání. V současné situaci, je však zájmem samotných exekutorů mít co nejvíce exekučních řízení a tak se dostáváme k obchodu s lidským neštěstím. Současný exekuční systém je navíc protiústavní, proti listině práv a svobod a vytváří korupční prostředí. Ministerstvo spravedlnosti ale tento problém neřeší, a tak dochází pouze ke kosmetickým změnám.

Nyní máme rok do parlamentních voleb a já budu bojovat za to, aby se návrh teritoriality exekutorů konečně projednal a došlo tak k razantní změně nefunkčního a nebezpečného exekutorského systému. Před volbami skoro každá strana hlásala, jak zatočí s exekuční mafií. Najednou se tento problém ale nechce nikomu řešit.
Osobně jsem na půdě Poslanecké sněmovny nesčetněkrát navrhl zařazení a projednání senátního návrhu teritoriality exekutorů, ale znovu a znovu narážím na odpor a naprostý nezájem vládních stran.

Ujišťuji vás, že udělám maximum, aby byl náš návrh v nejbližší době projednán a došlo ke změně a zastavení exekuční mafie, která se zde rozmohla za minulých vlád.

Dluhy se sice platit musí, ale nesmí lidem zničit život!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama