Ing. Michal Burian, Ph.D.

expert na fondy EU, zakladatel agroturistiky v ČR, politik
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2016 19:02:53

Kdo vlastně ty volby vyhrál?

Kdo vlastně ty volby vyhrál?

Máme po druhém kole senátních voleb. Média mluví o propadáku, kdy popisují legrační volební účast těsně nad 15%. Pan prezident mudruje, zda má Senát smysl, když Babiš nevyhrál na celé čáře? Co kdyby spíš hledal způsob, jak zvýšit volební účast?

 "Koho podpoříte ve druhém kole? " ptali se mě novináři o překot poté, co jsem se o pár hlasů nedostal do druhého kola. Nakonec jsem se přiklonil k Pavlu Staňkovi za ANO. S řadou věcí a postojů jeho stranického šéfa nesouhlasím, s ním osobně jsme se ale na mnoha věcech shodl, byť jsme se nikdy dříve neviděli. Nakonec vyhrál profesor Žaloudík. Ekonom Pavel Kohout se nedávno vyjádřil v tom smyslu, že voliči mají tendenci se chovat jako po lobotomii. Asi má pravdu. Pár voličů rozhodlo, že pan doktor by v Senátu měl nadále nepracovat. Poslali do placené veřejné funkce člověka, který je sice vynikajícím odborníkem, ale v Senátu se objevuje velmi zřídka, skoro nehlasuje, zákony nepředkládá - tedy nepracuje. Co takhle svázat výplatu s aktivitou? Tohle by žádný zaměstnavatel netrpěl. Proč bychom to měli trpět my, kdo politiky platíme?  
Já jsem jak známo v první velké politické zkoušce neuspěl. Smutek mě však netrápí. Naopak. Vždyť jsem dostal důvěru 6500 voličů, od prvního místa mě dělilo nějakých 500 hlasů. Svým voličům upřímně děkuji, na Tišnovsku jsem na celé čáře vyhrál. Mimo Tišnovsko pak bodovaly, byť o málo, "silné stranické značky". Posuďte sami. Kandidát ANO měl na kampaň rozpočet 5x vyšší než já, přesto mu přinesl jenom 500 hlasů navíc. ČSSD i  ODS mají své stálé voliče, obě strany nasadily do boje lékaře (neboť správně počítaly s výše uvedenou voličskou lobotomií). Takže suma sumárum - ve volbách jsem nepropadl ani já, ani Starostové. Teď to jenom "přihnojit, zalít, okopat". Za rok do toho jdeme znovu, neboť nás čekají volby parlamentní. Díky, voliči.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama