Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2016 15:42:00

Senát je znepokojen vývojem situace na východní Ukrajině

Senát je znepokojen vývojem situace na východní Ukrajině

Projev na 28. schůzi Senátu 19. října 2016 k Návrhu usnesení Senátu Parlamentu České republiky k vývoji situace na Ukrajině:

Návrh tohoto usnesení projednal VZVOB na své 29. schůzi, konané 21. září 2016.

Byla to reakce na dopis první místopředsedkyně Nejvyšší Rady Ukrajiny a zástupců výborů pro zahraniční věci a záležitosti EU. Měl vyjádřit znepokojení nad vyostřením situace na východě Ukrajiny. Ten dopis byl ze dne 21. 7. 2016.

Po úvodním slově Ing. Radka Matuly, zástupce ředitele Odboru států severní a východní Evropy a po rozpravě výbor doporučuje Senátu PČR, aby k vývoji situace na Ukrajině přijal návrh usnesení, který je přílohou tohoto usnesení, určuje zpravodajem výboru pro jednání na schůzi Senátu PČR senátora Václava Lásku, pověřuje předsedu výboru, senátora Františka Bublana, aby s tímto usnesením seznámil předsedu Senátu.

Ten návrh usnesení Senátu PČR k vývoji situace na Ukrajině zní.

Senát PČR:

1. je znepokojen vývojem situace na východní Ukrajině, kde dochází k intenzifikaci ozbrojených střetů za použití těžkých zbraní zakázaných dohodami z Minsku,

2. připomíná, že Krym je nadále součástí Ukrajiny. Jeho oddělení od této země je výsledkem ruské agrese a nemá oporu v mezinárodním právu,

3. konstatuje, že k nastolení klidu a implementaci minských dohod je nutné nastolit trvalé příměří, ukončit podporu povstalců z ruské strany a obnovit možnost kontroly společné ukrajinsko-ruské hranice ukrajinskými státními orgány,

4. vyzývá vládu ČR, aby využila všech prostředků, diplomatickými počínaje, které posilují snahu o trvalé nastolení příměří na východní Ukrajině a jednání o mírovém urovnání konfliktu.

Tento návrh byl v našem výboru přijat jednomyslně. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama