ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2011 18:42:26

Hejtman Hašek navštívil Mikulov

Hejtman Hašek navštívil Mikulov

Stále trvá společný zájem kraje a města Mikulov na co nejrychlejší výstavbě rychlostní silnice R52 ve formě čtyřpruhu - shodl se na tom při své úterní (24. 5. 2011) návštěvě Mikulova hejtman Michal Hašek a starosta Rostislav Koštial.

Hejtman potvrdil záměr pozvat ministra dopravy do Mikulova, aby se přímo na místě seznámil s kritickou dopravní situací ve městě. V průběhu jednání se starostou hovořili o problematice IDS JMK a o důležitosti zachování přímého autobusového spojení Brna a Mikulova. Jedním z ústředních témat jednání byla i nutnost výstavby hasičské zbrojnice, která by sloužila městu i okolí. Její výstavba by měla přijít na cca 40 mil. korun, polovinu by mělo přispět město, které již 4 miliony zainsventovalo do výkupu potřebných pozemků.

„Vnímám to jako velkou prioritu, je třeba na tuto stavbu zajistit finanční prostředky. V nejbližší době hodlám iniciovat jednání s krajským ředitelem hasičského záchranného sboru Jiřím Pelikánem a starostou Mikulova v této věci, aby se projekt nové hasičky posunul k realizaci,“ konstatoval hejtman Hašek.

Při své návštěvě Mikulova hejtman též zavítal do zdejšího gymnázia. S představiteli školy hovořil o problematice současného gymnaziálního vzdělávání, seznámil se současnou podobou a vybavením školy, kterou zřizuje Jihomoravský kraj a navštívil též probíhající maturitní zkoušky. Hejtman Hašek potvrdil, že kraj má eminentní zájem na dalším fungování mikulovského gymnázia, které má za sebou čtyřsetletou tradici: „Otázkou není jestli, ale jak,“ řekl k dalšímu fungování školy hejtman Michal Hašek, kterého při návštěvě Mikulova doprovázel radní Oldřich Ryšavý a předseda Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Jiří Janda.

Svoji návštěvu Mikulova završil hejtman ve zdejším zámku, který je sídlem krajem zřizovaného muzea. Ředitel Petr Kubín ho seznámil se současnou expozicí a připravovanými výstavami. Načrtl mu také připravovaný projekt obnovy zámecké zahrady

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama