Ing. Michal Burian, Ph.D.

expert na fondy EU, zakladatel agroturistiky v ČR, politik
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2016 22:33:27

Česko, má vlast - příběhy trapnosti

Česko, má vlast - příběhy trapnosti

Hrají prezident Miloš Zeman, mluvčí Jiří Ovčáček, kancléř Vratislav Mynář, premiér Bohuslav Sobotka, předseda Parlamentu Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch, ministr Andrej Babiš a drobný český alkoholik.

Článek "Hitler je gentleman" má ve skutečnosti název "Hitler-gentleman, čeští nár. soc. - piráti !". Vyšel nikoliv v Přítomnosti, jak tvrdil Miloš Zeman, ale v Rudém právu 24. 2. 1937, autorem je anonymní přispěvatel. (LN, 22.10.) Hrad se za Zemana, který přisoudil autorství Ferdinandu Peroutkovi a tvrdil, že Peroutka byl Hitlerem fascinován, v rozporu s rozhodnutím soudu neomluvil. Exekutor proto vyměřil Hradu pokutu 100 000 Kč. (ČT24, 24.10.2016)  

Proč česká delegace zmeškala pohřeb Michala Kováče? Hradní mluvčí Jiří Ovčáček ze zpoždění nejdřív vinil špatné povětrnostní podmínky, poté obvinil letové dispečery. Kancléř Vratislav Mynář zase poukázal na nezkolaudovanou ranvej, aby Jiří Ovčáček mohl později opět upřít pozornost k počasí. (http://www.lidovky.cz) 

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) se postavil za dispečery řízení letového provozu. Podle něj za zpoždění prezidenta Miloše Zemana na pohřbu nemohou. (http://www.novinky.cz)

Sem tam se najde nějaký drobný peníz, který by jedné politické straně mohl pomoci konkurovat hnutí Andreje Babiše, neboli ČSSD je placena penězi čínských investorů. Text (prohlášení, ve kterém se od schůzky s dalajlámou distancovali) podepsali všichni čtyři nejvyšší ústavní činitelé (Zeman, Sobotka, Hamáček, Štěch). Podobný způsob komunikace podle něj (Petra Nováčka, komentátora Českého rozhlasu) v historii 20. století používali protektorátní politici pro dopisy do Berlína.(LN, 21.10. 2016)  

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) v pátek pro ČTK prohlásil, že Hrad ho předem vyzýval ke zrušení plánované schůzky s dalajlámou, jinak prý prezident Miloš Zeman neudělí Hermanovu strýci Jiřímu Bradymu státní vyznamenání.

Jiřímu Bradymu telefonoval 12. října šéf protokolu prezidentské kanceláře Jindřich Forejt a oznámil, že 28. října obdrží Řád T. G. Masaryka. O tom, že se tak nestane, se Jiří Brady dozvěděl z médií. (www.novinky.cz)

Šest skleniček vína a tři panáky tvrdého alkoholu není žádné extrémní pití, zhodnotil (bývalý) ministr zdravotnictví Martin Holcát denní spotřebu alkoholu prezidenta Miloše Zemana. (www.ihned.cz) Ještě tři deci a jsme jedničky - ve spotřebě alkoholu na osobu. Mezi 35 zeměmi OECD jsme na druhém místě. Důvodem je nízká cena alkoholických nápojů. (HN, 21.10. 2016) „Chceme znovu zkusit navrhnout našim partnerům snížení DPH u točeného piva z 21 procent tentokrát na 15, předtím jsme navrhovali deset", říká Andrej Babiš. (www.novinky.cz)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama