Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2016 9:17:00

Je nezbytné, aby firmy šly vstříc novým trendům

Je nezbytné, aby firmy šly vstříc novým trendům

Jedním z největších úkolů pro firmy v České republice i v dalších státech střední a východní Evropy je postoupit výše v hodnotovém řetězci.

Na prvním ročníku veletrhu CES Unveiled Prague se představily nejnovější inovace devíti světových technologických společností. Akci, kterou pořádala Asociace spotřebních technologií (CTA), zahájil ministr průmyslu a ochodu Jan Mládek a zástupkyně amerického velvyslance v ČR Kelly Adams—Smithová.

Setkání pro technologické společnosti, novináře, podnikatele a analytiky bylo zaměřené výhradně na průmysl, dynamiku růstu technologického odvětví a spotřební elektroniku.

Jedním z největších úkolů pro firmy v České republice i v dalších státech střední a východní Evropy je postoupit výše v hodnotovém řetězci. "Již nestačí jen poskytovat výrobní základnu pro produkty, jejichž výzkum, vývoj a prodej se uskutečňuje jinde. Je proto nezbytné, aby firmy šly vstříc novým trendům a mohly tak zůstat konkurenceschopnými," řekl ministr Jan Mládek.

Jako příklad ministr zmínil stále se zvětšující škálu chytrých produktů a senzorů, které ve spojení s vylepšenou komunikační infrastrukturou, umožní větší dostupnost dat v průmyslovém sektoru. "Způsob, jakým dokáží výrobci propojit znalosti softwarových vývojářů a inženýrů, může rozhodnout o jejich budoucnosti v příští dekádě," dodal ministr Jan Mládek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama