Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2016 22:30:00

Prostoduché škrtání s mantrou vyrovnaného rozpočtu...

Prostoduché škrtání s mantrou vyrovnaného rozpočtu...

K návrhu státního rozpočtu na rok 2017:

Jsem rád, že návrh státního rozpočtu na rok 2017 byl diskutován nejen v rámci koalice, ale že jej mohli připomínkovat a vyjadřovat se k němu také zástupci odborových svazů, profesních organizací, že byl předložen k diskuzi také zaměstnavatelům. Hodnotím jej jako rozpočet realistický, akceptující výkonnost ekonomiky, potřebnosti jejího dalšího rozvoje, udržení sociálního smíru.

Oceňuji, že tato vláda nechtěla opakovat chyby pravicových vlád, které svojí politikou škrtů jen zhoršovaly růstový potenciál naší ekonomiky.

Prostoduché škrtání s mantrou vyrovnaného rozpočtu jsem vždy viděl jako kontraproduktivní. Cením si toho, že rozpočty vlády pod vedením sociální demokracie jdou cestou udržitelného růstu.

Návrh rozpočtu na rok 2017 podporuje růst příjmů a zaměstnanost, přispívá k nápravě veřejných financí, ozdravuje celkové ekonomické i sociální prostředí. Je to návrh celé koalice, vychází z ekonomické reality a pro ekonomiku bude prospěšný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama