Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2016 19:21:00

MPO podporuje inovativní přístupy k podnikání

MPO podporuje inovativní přístupy k podnikání

Festival chytrého podnikání (Smart Business Festival) dnes na pražském Výstavišti zahájil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

 Nabídnout potenciálním, začínajícím i zavedeným podnikatelům širokou škálu nástrojů pro zefektivnění podnikatelských aktivit prostřednictvím technologických, sociálních a ekonomických inovací je cílem dvoudenního Festivalu chytrého podnikání (Smart Business Festival), který dnes na pražském Výstavišti zahájil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

„MPO tématu přikládá velký význam a podává pomocnou ruku, například v podobě podpory prostřednictvím dotačních programů, jako je Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, ve kterém je rekordní objem prostředků, celkem více než čtyři miliardy EUR,“ uvedl Jan Mládek. Připomněl, že vláda v souvislosti s tímto operačním programem schválila také program podpory Rizikový kapitál.

„Je to cesta, jak mohou získat prostředky právě ty firmy, které se budou snažit o smart řešení. V rámci tohoto programu připravujeme také investiční platformu Národního inovačního fondu a blížíme se uzavření dohody s Evropským investičním fondem. Chceme také podpořit výzkumné instituce programem Proof-of-Concept tak, aby bylo možné finančně podpořit dobré nápady už v tzv. pre-seed fázi,“ informoval v úvodní panelové diskusi ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek účastníky Smart Business Festivalu. Na letošní ročník se jich registrovalo kolem čtyř stovek ze šesti zemí. Na programu je téměř 70 přednášek a v expoziční sekci se představí více než 50 vystavovatelů.

„Považuji takové akce za důležité už proto, že pomáhají dostat do hlubšího povědomí a souvislostí odborné i široké veřejnosti národní iniciativu Průmysl 4.0, která zásadním způsobem předznamenává zcela nový charakter průmyslu, podnikání i života celé společnosti,“ doplnil Jan Mládek.

Přednášky a panelové diskuse se zaměřují např. na digitální řešení pro firmy, úspory materiálních zdrojů, chytré poradenství, smart logistiku nebo marketing. Festival pod záštitou Ministra průmyslu a obchodu a Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy pořádá nevládní sdružení CzechInno, jehož cílem je podpora českého inovačního podnikání a inovativních přístupů k němu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama