Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2016 12:30:00

Obchod s Myanmarem se osminásobně navýšil

Obchod s Myanmarem se osminásobně navýšil

Podnikatelská delegace doprovodí ministra Jana Mládka na pracovní cestě do Myanmaru.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odlétá v sobotu na třídenní pracovní cestu do Myamaru. Na zahraniční misi ho doprovodí téměř dvacetičlenná podnikatelská delegace organizovaná Svazem průmyslu a dopravy. Ministr má na programu setkání s prezidentem Republiky Myanmarského svazu U Htin Kyawem, místními vládními představiteli a podnikateli.

Ministr Jan Mládek se v Myanmaru zúčastní zasedání smíšené komise pro hospodářskou spolupráci, jehož hlavním cílem je podporovat rozvoj vzájemných obchodních vztahů. Na programu má taktéž jednání se svými resortními partnery. Ministr obchodu U Than Myint, ministr průmyslu U Khin Maung Cho, ministr pro energetiku U Pyae Myint Htun a ministr plánování a financí U Kyaw Win se setkají s ministrem Mládkem v hlavním městě Neipyijto.

Otevírající se myanmarská ekonomika představuje zajímavé příležitosti pro české podnikatele napříč průmyslovými sektory. Podnikatelské mise se proto účastní zástupci českých firem především z oborů strojírenství, agroprůmyslu, energetiky, zdravotnictví a farmacie, potravinářství a technického vzdělávání.

"Vzájemný obchod mezi našimi zeměmi má rostoucí tendenci a v posledních třech letech se navýšil osminásobně. Společně budeme s podnikateli hledat způsoby, jak zintenzivnit obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Myanmarem," řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

V největším myanmarském městě Rangúnu má český ministr průmyslu a obchodu v plánu účast na podnikatelském semináři a slavnostního oznámení značky Zetor o otevření nového obchodního zastoupení ve městě Yangon v Myanmaru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama