František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2016 13:33:18

Pohádka: 28. říjen Režie: Andrej Babiš Herci: pražská kavárna Diváci: náměstí

Pohádka: 28. říjen Režie: Andrej Babiš Herci: pražská kavárna Diváci: náměstí

Komu se hodí rozdělovat národ? Kdo se dnes mne ruce a říká: "To se musí podporovat"?

Ta odpověď je přece jednoduchá. Jindy aktivní vícepremiér byl při oslavách 28. října neviditelný. A musel se u televize, ať byl kdekoli (údajně v cizině), dobře bavit.

Přesně toto mu nahrává do jeho plánů a karet. A ti užiteční idioti, jako pražská kavárna, a pak ti nešťastníci na náměstí, kteří se domívali, že demonstrují za nějaké ušlechtilé zítřky, mu to prostě sežrali.

Pan Babiš potřebuje dvě věci - rozhádaný národ, který pak uvítá silného tatíčka vůdce, a odvrátit pozornost od své osoby a všech těch dotací a Čapích hnízd a prohraných sporů s vyhozenými úředníky. Tou osobou, která se měla namísto něho stát terčem, se měl stát (a 28. října skutečně stal) prezident Zeman. Pokusil se s ním napřed spřátelit, a ono to tak úplně nevyšlo. Zeman nepomohl panu vícepremiérovi ovládnout policii, a i jinak zůstal Zeman solitér - nepřidal se do holdingu Agrofertu. Zkrátka nedržel basu, nebyl Babišem nijak ohromen a nezačal skákat, jak pan vícepremiér píská. Tak co s ním. Na odpis.

Takže 28. říjen byl opravdu bojem o demokracii - ale v úplně jiném směru. Pražská kavárna skočila na špek - na nabízených pár minut slávy - a lidé prostě uvěřili ušlechtilé myšlence a na ten Staromák přišli. 

Pan vícepremiér má radost a mne si ruce.
"To se musí podporovat" až šustí ruce - slovy z pohádky Šíleně smutná princezna. To se mu totiž hodí.

Vede ho to přímou cestou do Strakovy akademie.
V pravou chvíli totiž řekne - někdo už tady musí udělat pořádek. Už tady musí být jednou klid.

Takže, logicky, napřed potřebuje ten neklid. A ten mu včera páně Bartoška a spol., jako ti užiteční idioti, vyhlásili. Pohádka běží podle scénáře. A na jejím konci má být Babiš král.












 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama