Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2016 7:03:55

Den kraje v Jílovém se povedl

 Den kraje v Jílovém se povedl

V Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy se na den Středočeského kraje mohli návštěvníci naposledy seznámit s výstavou „Karel IV. – zlato pro korunu“.

V Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy se na den Středočeského kraje mohli návštěvníci naposledy seznámit s výstavou „Karel IV. – zlato pro korunu“.

„Výstava po celou dobu zaujala svým rozsahem, je rozložena takřka po celé konírně, i opakovanou obměnou a doprovodným programem. Část výstavy tu byla umístěna i umělecká kopie Karlovy koruny. Muzeum na dnešek ale připravilo mnohem bohatší dobový program,“ shrnul akci radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Na nádvoří to skutečně žilo kulturním programem. Činila se šermířská skupina a společnost středověkého života W – Arlet, ukazovala šerm i další výstupy z doby Karla IV.  včetně rytířského turnaje na počest princezny Marie. Historické tance lidu prostého i urozeného zase představila taneční skupina Saltatore regina Beatrix.

Nechyběla ani středověká krčma, rytířské ležení a ukázky řemesel, v chladnějším počasí byl v obležení i stánek svařeného vína s karamelem a dalších dobových pokrmů a nápojů. Děti si oblíbily též možnost vyzkoušet si středověkou zbroj a zbraně, zastřílet si z kuše nebo luku.

K poslechu i tanci v gotickém provedení hrála skupina Jagabab, kejklíři a tanečnice zase předvedly velkolepou ohnivou show.

A aby toho nebylo málo, čekal na návštěvníky také sokolník Jaroslav Pelíšek se svým koněm a se svými dravci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama