Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2016 18:01:00

Tématům jako gambling, týrání dětí, šikana, drogy se musíme věnovat hlouběji

Tématům jako gambling, týrání dětí, šikana, drogy se musíme věnovat hlouběji

Praha hostí XIII. ročník mezinárodní konference Primární prevence rizikového chování, jejímž letošním podtitulem je téma: "Co děláme, když děláme minimální preventivní program?"

Dvoudenní konference, jejímiž spolupořadateli jsou Magistrát hl. m. Prahy, Klinika adiktologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, Ministerstvo školství a mládeže a sdružení SCAN, se koná v magistrátní budově Nové radnice.

Cílem je nejen přinést co nejvíce praktických poznatků, dovedností a zkušeností z tvorby a aplikace minimálního preventivního programu ve škole, ale rovněž pochopit a správně aplikovat jeho vnitřní strukturu a vzájemnou provázanost.

„V rámci prevence proti nežádoucím jevům ve školách tedy, gamblingu, týrání a zneužívání dětí, šikany, drogové závislosti, alkoholové závislosti u mladistvých a dalších společensky nežádoucích jevech si hlavní město Praha uvědomuje, že se těmto tématům musíme věnovat hlouběji a systematičtěji, například pravidelným pořádáním konferencí a seminářů. Praha v posledních dvou letech na můj návrh schválila navýšení finančních prostředků v rámci grantového programu pro oblast primární prevence, o čem svědčí částky finanční podpory, kde v roce 2015 v této oblasti bylo Prahou poskytnuto 5,5 milionu korun, v roce 2016 to je 9 milionů korun a návrh rozpočtu pro rok 2017 počítá s částkou 11 milionů korun,“ řekl radní hl. m. Prahy Radek Lacko.



„Oproti minulým ročníkům konference, která se zaměřovala spíše na strukturu, jde tentokrát zejména o obsah, tedy o to, zda jsme schopni pokrýt všechny věkové skupiny a témata rizikového chování – například alkohol, tabák nebo sexuálně rizikové chování. Cílem je zmapovat, jaké konkrétní intervence mohou školy v rámci své výuky použít a na koho je zaměřit. Současně byla poprvé představena nově vzniklá Odborná společnost pro prevenci rizikového chování (OSPRCH). Jedná se o zcela nezávislou společnost, v níž působí meziodboroví profesionálové, kteří se již několik let věnují daným tématům,“ uvedl přednosta Kliniky adiktologie 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy Michal Miovský.

Podrobné informace o programu konference: www.pprch.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama