Bc. Tomáš Popek

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2011 14:06:46

Kočovný bandita Kalousek

Kočovný bandita Kalousek

Hlavní postava řízené decimace státních financí a domácností pod krycím názvem reforma působí na veřejnost jako červený hadr, že by odešel z vlády, je však velmi nepravděpodobné.

Dosazování ministrů stylem rozdělování kořisti, kdy se nebere v potaz jejich kvalifikace a schopnosti je u nás problém delší dobu. Často je to jen hlásná trouba ministerstva, které řídí koaličním partnerem dosazení náměstci. Když už dělá ministra financí chemik, měl by mít alespoň schopné náměstky. Po televizním výstupu toho za ODS, ale víme, že ani toto neplatí.

Kalouskovi chybí peníze, a tak uleví firmám. Ministr financí na mě občas dělá dojem, že se zasekl na Lafferově křivce, kterou znají studenti prvního semestru ekonomického oboru vysoké školy. I když nejen on jako kolovrátek neustále opakují, že se snížením daní vzroste jejich inkaso. Už Topolánkova vláda zjistila, že vždy to nefunguje, obzvláště když to provádí Kalousek. Zavedení rovné daně a zavedení stropů na soc. pojištění způsobilo 40 miliard propad na výběru daní.  Zatímco zahraniční firmy mají vyšší zisky, které odvádějí z naší země pryč, lidem se zvyšuje daň ze spotřeby, která zatěžuje rozpočet domácností. Potřebným jako jsou svobodné matky, zdravotně postižení či sociálně slabší rodiny s dětmi, těm naopak pomoc státu upře, protože se údajně musí šetřit.

Dostatek peněz je ale na 4x předražená nelétající letadla Casa, 5x předražené Tatry, které nikdo nepotřebuje. Jen těmito zakázkami byly někam vyvedeny asi 3 miliardy. Když k tomu připočteme odhalené kauzy ministrů Vondry a Drobila jsme skoro na 4 miliardách. To je ovšem jen špička ledovce, o které se ví.
Lid ožebračující reformy nejsou jediným důvodem setrvání naprosto zoufalé vlády. Tím je hlavně ekologická superzakázka za 100 miliard. Ta by podle všeho mohla být předražena „jen“  3x, ale vzhledem k absolutní částce, která má být utracena dojde k „zprivatizování“ okolo 65 miliard. Ty jako správný pravicový hospodář Kalousek vybere od chudých a nemocných, popř. si ty peníze někde půjčí.
Současná vláda popírá malou teorii státu. Už to není ten trpěný usedlý bandita, kterému odvádějí lidé dobrovolně část ze svých zisků, proto, aby je chránil před ostatními bandity. U nás se jde tak daleko, že se po lidech budou chtít peníze, které nemají. Čtyřčlenná rodina s příjmem 30tis má již nyní rozpočet spočítaný do desetikoruny, s tím, že prakticky všechny peníze jdou na základní potřeby domácnosti a na spoření již nic nezbývá. Po zavedení plánovaným reforem bude muset zaplatit několik tisíc navíc, které nemá a bude si muset peníze půjčit. Dluhy budou muset splatit děti, které si ale luxus pořízení rodiny už nebudou moci dovolit, protože další zadlužení si již nebudou moci dovolit.

Na své výdaje nemá ani stát. Bandita Kalousek to vyřeší tím, že si půjčí. Tyto půjčené peníze zmizí v černé díře veřejných zakázek v čele se slavným ekotendrem. Jakmile už nepůjde utrácet půjčené peníze, kočovný bandita zmizí i patřičnou provizí v kapse. Co nám tu po něm zbude? Zadlužené domácnosti žijící v zadluženém státě, jehož dluhy budou muset splatit také.
Jak tedy formulovat Kalouskovu teorie státu. Lidé musí odevzdat co možná nejvíce, a když na to nemají, musí si na to půjčit. Stát si půjčuje peníze, které se různými způsoby zprivatizují úzkou skupinou lidí. Dluhy státu splácí lidé. Za dluhy může vždy Sociální demokracie a to, i když je v opozici.

Současná vláda nejsou ti usedlí bandité, kteří se starají, aby země, kterou vykořisťují, prosperovala a byla tak zabezpečena budoucnost i pro jejich nástupce. Současná koalice je zločinecká banda, která náš stát bere jako kořist, o kterou se musí rozdělit. Také proto se neustále mezi sebou perou. Strach z možných voleb je ale stmeluje a vždycky se nakonec nějak dohodnou. Další 3 roky mají jisté. Protože i kdyby přišly demonstrovat statisíce lidí, odbydou to konstatováním, že jde o lůzu, co smrdí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama