ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2016 14:33:32

Na „Trojce“ se setkali bývalí političtí vězni

Na „Trojce“ se setkali bývalí političtí vězni

Stejně jako minulý rok i letos 7. listopadu navštívili Úřad městského obvodu Plzeň 3 bývalí političtí vězni, kteří strávili část svého života v komunistických věznicích a pracovních táborech.

Setkání s vedením centrálního obvodu pro ně zajistil ve spolupráci s Konfederací politických vězňů Odbor sociálních služeb a matriky ÚMO Plzeň 3.

Starosta Radislav Neubauer (ČSSD) a místostarosta David Procházka (ANO 2011) přivítali šest bývalých politických vězňů, členů Konfederace politických vězňů, kteří mají trvalé bydliště na území Městského obvodu Plzeň 3. Pozvání k přátelskému setkání přijal Miloň Kučera, Ladislav Nutil, Jarmila Bočánková, Marie Kastnerová, Miroslav Popek a Václav Tichý. Další z pozvaných, paní Marie Malinová a pan Paedr. Richard Průcha se ze zdravotních důvodů omluvili.

„S těmito báječnými lidmi se nevidím poprvé a povídání o jejich životních příbězích jsou nejenom poučná, ale také velmi emotivní. Život se s nimi nemazlil, a přesto jsou optimističtí. Neměli bychom nikdy zapomínat, co pro nás tito lidé obětovali,“ řekl starosta Radislav Neubauer.

Mnozí ztratili svobodu na dlouhé roky, nejvíce z nich pak Ladislav Nutil na 10 let a Miloň Kučera strávil ve vězení dokonce 12 let.

„Poslechli jsme si zajímavé příběhy o mládí strávené v období první republiky, na válečné roky a zejména 50. léta minulého století, která pro ně znamenala bolestné odloučení od rodin. Naši hosté ocenili i posledních sedmadvacet svobodných let, i když je mrzí, že současné mládeži pojmy vlast a vlastenectví už nic neříkají," dodal místostarosta David Procházka.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama