ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2011 15:23:23

Vzpomínkový akt na československého prezidenta dr. Edvarda Beneše

Vzpomínkový akt na československého prezidenta dr. Edvarda Beneše

Jihomoravský hejtman JUDr. Michal Hašek se dnes v Brně společně s válečnými veterány 2. světové války z Velké Británie, kteří jsou na návštěvě Jihomoravského kraje, zúčastnil vzpomínkového aktu na československého prezidenta dr. Edvarda Beneše.

Hašek ve svém projevu připomněl klíčové momenty životní i politické dráhy Edvarda Beneše, zejména zásluhy o vznik Československé republiky a její zahraniční politiku. Vzpomněl také tragické okamžiky Mnichova a následné nezměrné Benešovo úsilí o obnovení Československa a vybudování exilových struktur v Londýně, včetně prosazení kontinuity Československé republiky a zneplatnění mnichovské dohody. Michal Hašek na závěr připomněl i zákon č. 242/2004 Sb., kterým Benešovi vzdala hold Česká republika, když stanovila, že Edvard Beneš se zasloužil o stát, pro tento zákon Michal Hašek v roce 2004 hlasoval jako poslanec.

Po slavnostních projevech položili účastníci také věnce a květiny k soše prezidenta dr. Beneše u Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama