Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2016 18:01:00

Vláda podpořila investice, které přispějí k vytvoření nových míst

Vláda podpořila investice, které přispějí k vytvoření nových míst

Vláda na své dnešní schůzi podpořila investiční záměr společnosti Robert Bosch, spol. s r. o., rozšířit výrobu dílů a příslušenství pro motorová vozidla a rozšířit technologické centrum pro vývoj dílů a příslušenství pro motorová vozidla.

"Společnost je dnes největší strojírenskou firmou na jihu Čech. Jsem rád, že vláda svým rozhodnutím podpořila investice, které přispějí k vytvoření nových pracovních míst pro absolventy středních odborných a technických vysokých škol a dále k rozšíření výroby a zejména k rozvoji výzkumu a vývoje v automobilovém průmyslu", uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Do rozšíření výrobních kapacit bude společnost během následujících tří let investovat přibližně 1,3 mld. korun a současně během následujících čtyř let vynaloží 907 mil. korun do rozšíření technologického centra. V rámci investice dojde k vytvoření celkem 625 nových pracovních míst. Noví zaměstnanci technologického centra budou pracovat na pozicích konstruktérů, simulačních a zkušebních inženýrů, zkušebních mechaniků a techniků v oddělení výroby, kvality, logistiky a v dalších podpůrných odděleních.

Skupina Bosch je předním celosvětovým dodavatelem v oblasti technologií a služeb ve více než 60 zemích světa. Zaměstnává více než 375 tisíc pracovníků. V ČR sídlí několik na sobě nezávislých společností skupiny Bosch, ve kterých je zaměstnáno více než 8 tisíc pracovníků. V současné době vyvíjí a vyrábí technologie pro benzínové a dieselové systémy do automobilů řady předních světových značek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama