RNDr. Martin Lang

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2016 14:18:48

V listopadu před listopad?

V listopadu před listopad?

Skupina více než 60 poslanců chce zákon o hanobení hlavy státu. Safra, copak mi to připomíná? Chceme snad zase návrat do "totáče"?

 Skupina 64 poslanců předkládá návrh zákona o zákazu hanobení prezidenta, hrozíc tresty. Něco už pamatuji. Moc dobře si vzpomínám, co před listopadem 89 mohlo znamenat prostinké a pravdivé konstatování, že prezident - ten nebo ten - je vůl. Pro ty kdo si pamatovat nemohou, nebo hůř, nechtějí, připomínám, že se za to dávaly "flastry natvrdo". Teď by se nám to mělo vrátit zpátky? To se ta divná parta, v jejímž čele stojí komoušský bouchač, rozhodla znovu nám nasazovat psí náhubky? Za doslova skandální pokládám, že se v téhle společnosti ocitli i příslušníci stran a hnutí, které se oficiálně pokládají za demokratické. To je hanba!

Měli bychom prosadit jiný zákon. Stručně by šel formulovat tak, že každý, kdo by se pokusil o omezení svobody slova, bude potrestán ... (dosaďte).

Co nás ještě čeká? Reinstalace Národní fronty v čele s KSČM? Udělení čestného občanství Laurentii Berijovi? Stavba papalášské sochy na Letné? Nebo... (dosaďte)

Doufám, že tohle drzé počínání, ten absolutně neslýchaný regresní krok v parlamentu neprojde. Že se najde dostatek poslanců se zbytky zdravého rozumu, kteří něco podobného nedovolí. Že se navrhovatelé ocitnou v ... (dosaďte). 

Lidé, nenechte si kálet na hlavy. Nezapomeňte na ty, kdož se takto provinili proti jednomu ze základních kamenů svobody. O volbách ani hlas pro ně! Jinak se dočkáte toho, že zase žádné volby nebudou. Po skončení mandátu, na odchodnou, bych těm dámám a pánům vystavil všem, bez rozdílu, letenku do Severní Koreje. Možná, že jim tam bude líp. Pokud je tam ovšem někdo nebude chtít popravit za to, že včas a náležitě neprojevili úctu k ... (dosaďte).

Na závěr bych všechny čtenáře rád ujistil, že pokud by nějakým omylem tento totalitní návrh prošel, stanu se určitě dalším prezidentovým vězněm. Řeknu a napíši o něm veřejně, že je ... (dosaďte).

Přikládám návrh pomníku pro signatáře uvedeného zákona. Měl by stát ... (dosaďte).

PS Vzpomínám si na pěkný nápis v Praze na Kampě, někdy z druhé půlky 80. let: "Husák je dobytek i když to smažete!"     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama