Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2016 20:36:00

Úcta sama o sobě je málo

Úcta sama o sobě je málo

Projev prezidenta republiky při přijetí členů České paralympijské výpravy z Ria de Janeira.

Vážená paní ministryně, dámy a pánové,

přijímám na Pražském hradě řadu delegací, ale přiznávám se, že nikoho nepřijímám s takovou úctou, jako vás. Má to velice prostý důvod. Každý z nás se může ocitnout v situaci, kdy kvůli dopravní nehodě nebo jinému úrazu se změní jeho život, a v takovém případě má dvě volby. Rezignaci nebo odvahu. Vy jste zvolili odvahu, a za to bych vám chtěl poděkovat, a za to vám patří moje úcta.

Samozřejmě, že úcta sama o sobě je málo, a proto bych vám chtěl v přítomnosti paní ministryně slíbit, jak jsem si přečetl rozhovor vašeho zlatého medailisty, že ji budu neustále přesvědčovat o tom, že by bylo dobré, abyste měli naprosto stejné podmínky, jako mají olympionici, už z toho prostého důvodu, že v poměru k početní výpravě olympioniků, jste získali více medailí, než oni. 

Ještě jednou vám děkuji a vítám vás na Pražském hradě.   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama