Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2016 7:30:00

Vážení vojáci, vy jste sůl země

Vážení vojáci, vy jste sůl země

Projev prezidenta republiky při přijetí velitelů jednotek Aktivní zálohy AČR.

Vážený pane náčelníku generálního štábu, vážení vojáci,

vítám vás na Pražském hradě a chci vás ujistit, že jsem si velice pečlivě přečetl vaše povolání, a udělalo mi radost, když jsem tam viděl příslušníky nejrůznějších profesí, protože vy jste sůl země, protože jste lidé, kteří jsou ochotni pomáhat své vlasti. A přiznejme si poctivě, že takových lidí je málo. 

Zatím se ještě většina domnívá, že naši zemi není potřeba chránit, protože není před kým. A to je hluboký omyl. Víte, že od jihu nám hrozí islámský terorismus, víte, že tento terorismus například ve Francii, v Belgii anebo v Německu už mnohokrát zaútočil se stovkami nevinných civilních obětí. Je naivní se domnívat, že se totéž nemůže stát i v České republice.

Vážím si těch našich vojáků, kteří bojují proti teroristům například v Afghánistánu, v Mali a v dalších zemích, ale stejně tak si vážím vás. Úkolem záloh bude chránit civilní objekty, zejména místa, kde se soustřeďuje mnoho lidí, protože, jak víte, modus operandi teroristů spočívá právě v tom, aby zabili co nejvíce civilních obětí. Přeji, aby se k vám jako předvoji postupně připojovali i další a aby pochopili, že svoboda a bezpečnost země má svoji cenu a že se musí chránit.

Ještě jednou vám děkuji, že jste byli jedni z prvních, a blahopřeji vám.

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 16. listopadu 2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama