Marian Keremidský, Mgr.

místopředseda SPOZ
  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2016 6:59:43

Univerzity si opět hrají na politické strany

Univerzity si opět hrají na politické strany

Univerzita Karlova letos uskutečnila vzpomínkovou akci k výročí 17.listopadu. Což o to, má na to právo, vždyť se jedná o mezinárodní den studenstva, ale....

To velké ALE mám nad účastí a vystoupením pana Pitharta. Univerzity se neustále zaštiťují svojí nezávislostí na politické moci. Po loňské kritice na oslavy na Albertově jsem tedy zákonitě letos očekával vystoupení představitelů univerzity a studentů bez účasti politiků bývalých či současných, ale spletl jsem se. Pan Pithart, který kdysi slyšel trávu růst, poučoval přítomné i diváky u obrazovek, jak a koho mají volit, s kým se mají kamarádit a s kým nikoli.... Vskutku krásná ukázka nezávislosti univerzit.  Hlavně, že letos patřil Albertov studentům.....Musím se přiznat, nikterak mě to ale nepřekvapilo, oni být nezávislí neumí. Představitelé univerzit si často hrají na politické strany, na jižní Moravě je tou známou ukázkou například rektor Masarykovy univerzity v Brně. Vždy to má ale stejný scénář, kdy s oblibou říkají: my jsme nezávislí a pokud to vy vidíte jinak, máte smůlu.
Marian Keremidský, místopředseda Strany Práv Občanů
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama