Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2016 21:51:33

Jízdenku zdarma po celé Evropě pro každého 18náctiletého Evropana?

Jízdenku zdarma po celé Evropě pro každého 18náctiletého Evropana?

Evropský parlament navrhuje dát každému Evropanovi (občanovi EU) k 18náctým narozeninám jízdenku InterRail, se kterou může cestovat měsíc po celé Evropě zdarma. Za návrhem stojí předseda poslaneckého klubu Evropské lidové strany Manfred Weber.

Návrh sice zatím nemá konkrétní podobu, ale má velkou podporu europoslanců napříč politickým spektrem. Většina v tom vidí skvělou motivaci mladých lidí k tomu poznávat Evropu a podpořit jejich nadšení pro EU.

Říkám ano, ale volná jízdenka by se neměla rozdávat automaticky každému a jediným kritériem by nemělo být dosažení 18nácti let. Navrhuji, abychom jízdu spojovali s nějakou konkrétní akcí, dobrovolnickou činností nebo aktivitou spojenou s konkrétním projektem. Mnoho mladých lidí by mělo zájem se podívat za svými vrstevníky do některé ze zemí EU, načerpat zkušenosti a poznat, jak se kde žije.

Stávající programy jako je Erasmus + a Evropská dobrovolnická služba se osvědčily, ale jde stále o poměrně malý počet mladých lidí, kteří se mohou zapojit. Jízdenka by asi neměla být „volňáskem“ na jakoukoli cestu, ale jen na cestu, která bude spojena s konkrétní akcí nebo projektem. A co si o tom myslíte vy?  Návrh je zatím ve stádiu příprav, a proto si myslím, že je vhodná doba se zeptat na Váš názor.

Odpovězte v anketě: „Co si myslíte vy? Měl by každý občan EU k 18náctým narozeninám dostat měsíční jízdenku InterRail na vlak zdarma?“

Michaela Šojdrová
europoslankyně

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama