Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2016 5:27:00

Potřebujeme mít jistotu, že zavedení EET bude pro obchodníky bez problémů

Potřebujeme mít jistotu, že zavedení EET bude pro obchodníky bez problémů

S návrhem na zavedení dalších výjimek z elektronické evidence tržeb zpochybňuje ministr financí Andrej Babiš sám své dřívější předpoklady příjmů pro státní rozpočet.

 Kromě narovnání podnikatelského prostředí se zavedením EET počítá ministerstvo financí právě s dodatečnými příjmy pro veřejné rozpočty. V plném náběhu se má jednat až o 18 miliard korun ročně, z toho pro státní rozpočet 12,5 mld. Kč a pro obce a kraje 5,5 mld. Kč. Dokonce reklama v televizi ukazuje, co lze za tyto dodatečně vybrané peníze vše pořídit. Platí tedy ten předpoklad ministerstva financí nebo už neplatí?

Další a další výjimky, se kterými se přichází, bohužel vedou jen ke zpochybňování věrohodnosti celé elektronické evidence tržeb. Chaos, který ministerstvo financí týden před spuštěním první vlny EET vytváří, tak poškozuje celou koalici, o erudici ministra financí nemluvě. Poškozuje ale i ty, kterých se EET má týkat.

ČSSD je po včerejší koaliční radě a po jednání ministra Babiše vážně znepokojena. Budeme od něho chtít slyšet jasné stanovisko, jak na tom jeho úřad se spuštěním elektronické evidence doopravdy je.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama