Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2016 11:36:35

Útoky Andreje Babiše odmítám

Útoky Andreje Babiše odmítám

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odmítá útoky ministra financí v souvislosti s upozorněním ČOI na skutečnost, že povinností podnikatelů je vystavit zákazníkům účtenku obsahující údaje, které vyžaduje platný zákon o ochraně spotřebitele.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odmítá útoky ministra financí v souvislosti s upozorněním České obchodní inspekce na skutečnost, že povinností podnikatelů je vystavit zákazníkům účtenku obsahující údaje, které vyžaduje již více než dvacet let platný zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.

„Jak vyplývá z důvodové zprávy k zákonu o EET, Ministerstvo financí si bylo vědomo platnosti jiných zákonných povinností,“ prohlásil Jan Mládek. K paragrafu 20 se v ní mj. uvádí: Stanoví se údaje, jejichž uvedení na účtence je součástí plnění povinnosti vystavit účtenku podle § 18 odst. 1 písm. b). Poplatník může kromě těchto údajů uvádět i jiné údaje (zejména z důvodu potřeby plnit povinnosti podle jiných zákonů). „Nebylo tedy třeba vznášet v tomto smyslu připomínku v rámci připomínkového řízení,“ doplnil ministr průmyslu a obchodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama