Ing. Vladislav Vilímec

  • ODS
  • Domažlice
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2016 6:31:00

Doplatky na bydlení by neměly mířit do problematických míst v obcích

Doplatky na bydlení by neměly mířit do problematických míst v obcích

Obce by měly mít možnost zabránit vyplácení doplatků do míst, kde se dlouhodobě koncentrují sociálně nežádoucí jevy. Počítá s tím aktuální pozměňovací návrh poslance ODS Vladislava Vilímce k novele zákona o hmotné nouzi.

„Cílem návrhu je ochránit obyvatele obcí, kteří v blízkosti takových míst žijí. Návrh současně omezuje prostor pro spekulanty, kteří do svých nemovitostí sestěhovávají velký počet sociálně slabých a problematických nájemníků,“ říká Vladislav Vilímec.

Pověřené obecní úřady by totiž mohly vydat opatření obecné povahy, jímž se vyhlašuje oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů. Opatření by se vydávalo na základě žádosti příslušné obce v samostatné působnosti. U nových žadatelů by pak nárok na doplatek na bydlení nevznikal.

„Vládní návrh obce z rozhodování o vyplácení doplatků na bydlení vyřadil. V mnoha lokalitách ale roste kvůli ghettům napětí a místní obyvatelé zoufale podepisují petice proti neúnosnému stavu ve svém sousedství. Osobně jsem se o tom přesvědčil v obci Semněvice na Horšovskotýnsku. Považuji za správné, aby obce měly možnost proti takové situaci zakročit a mohly zabránit zneužívání státem vyplácených doplatků na bydlení,“ dodává k návrhu, který podporuje i Svaz měst a obcí ČR, poslanec Vilímec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama