Ing. Vladislav Vilímec

  • ODS
  • Domažlice
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2013 15:08:17 - Markéta Hrubá

předčasné volby

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár věcí. Budete i vy znovu kandidovat? V čem vidíte váš (osobní!) přínos v poslední vládě? Nejste oproti levici s kampaní pozadu? Přitom máte máslo na hlavě. Proč podle vás takhle vláda skončila a ODS se dostala do takové krize? Já osobně jsem také vaší vládou zklamána, ale levici nevěřím a nechci ve vládě KSČM. Zatím to ale vypadá, že jde do voleb sama-nejste vidět! Děkuji předem za možné odpovědi, Hrubá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.09.2013 9:25:24 - Ing. Vladislav Vilímec
Ano, rozhodl jsem se kandidovat do Poslanecké Sněmovny. Při posledních volbách jsem byl zařazen na 10.místo kandidátky ODS v Plzeňském kraji a přesto jsem poskočil v důsledku preferencí na 2.místo hned za lídra Jiřího Pospíšila. Podotýkám, že jsem nevedl žádnou výraznou "osobní" kampaň. V politice mám za sebou dlouholetou zkušenost komunálního i krajského politika. Vítězství v šesti komunálních volbách ukazuje, že i po více letech nacházím i spolu se svými kolegy v radě města politickou podporu. Toho si hodně vážím. V Poslanecké Sněmovně jsem byl v posledních dvou letech místopředsedou rozpočtového výboru, častokrát rozpočtovému výboru předsedal a poslaneckým zpravodajem celkem 21 zákonů.
Největší svůj přínos vidím při projednávání rozpočtového určení daní, ale i mnoha zákonů spojených s financováním územních rozpočtů.
Naposledy jsem svými pozměňovacími návrhy při schvalování daňových zákonů v souvislosti s rekodifikací občanského práva výrazně pomohl neziskovému sektoru v ponechání možnosti odpisu darů ze základu daně určených právě pro neziskový sektor.
V žádné jiné politické straně než v ODS jsem nepůsobil. Přes různé problémy, které se samozřejmě dostaví v průběhu dlouhodobější činnosti u každé politické strany, považuji ODS za autentickou pravicovou stranu, za určitý symbol hájení hodnot jako je individuální svoboda jedince, nedotknutelnost vlastnických práv a méně zásahů státu do našeho života. Stát má zafungovat tehdy, když jde především o vnitřní a vnější bezpečnost, vynucování práva či pomoc lidem, kteří z objektivních důvodů si sami nemohou pomoci. Ve vládě jsem nepůsobil, proto nemohu zodpovědět ani otázku o svém osobním přínosu v poslední vládě. Vím, že ne všechny věci poslední vláda vyřešila úspěšně. Nechci zde zdůrazňovat podíl TOP-09 na některých sporných vládních předlohách. Z druhé strany poslední vláda nás převedla celkem bezpečně přes ekonomicky velmi krizové období, stabilizovala i navzdory nárůstu absolutní výše dluhu státní finance, které jsou v mnohem lepší kondici než před třemi lety i v době celosvětového růstu ekonomiky za ministra financí Bohuslava Sobotky. Ani já přirozeně nevěřím levici, že je schopna zajistit dobře fungující stát.
To vše mi vedlo k rozhodnutí opětovně kandidovat ve volbách za ODS. S pozdravem a úctou Vladislav Vilímec