Mgr. Ondřej Pecák

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2016 10:59:00

EET je paskvil z pekelné dílny Andreje Babiše

EET je paskvil z pekelné dílny Andreje Babiše

Projev z demonstrace 3. 12. 2016:

Vážené dámy, vážení pánové,

Jmenuji se Ondřej Pecák, jsem místopředsedou Strany svobodných občanů a civilním povoláním jsem advokát. Jsem člověkem, který se snaží držet mezi námi stále ještě trochu platnou římskou zásadu – Práva patří bdělým.

Elektronická evidence tržeb, kontrolní hlášení jsou z mého pohledu neuvěřitelně uspěchaný a neústavní paskvil z pekelné legislativní dílny zejména Andreje Babiše, kde jde jen a pouze o moc, o to vytahat peníze z našich kapes a vyplnit nám volný čas, abychom nerušili socialisty a Babiše u koryta.

Z mého právního pohledu je podstatou neústavnosti nejen EET to, že jde o excesivně nepřiměřený nástroj, jak dosáhnout narovnání podnikatelského prostředí. Ústavně právní nauka nás má učit, že politických cílů máme dosahovat přiměřenými nástroji.

A dokonce i já s pouhým právním vzděláním vím, že podnikatelské prostředí lze narovnat pouze drastickým omezením byrokracie, drastickým snížením daní a zrušením dotací do soukromého sektoru – což by ostatně přizabilo celý Babišův byznys, proto on podnikatelské prostředí nikdy nenarovná a jen nám lže a celá socialistická vláda ho tiše podporuje.

Než nastanou za rok volby, máme málo možností jak se šikaně bránit a jednu z nich přináším jako advokát – pokud bude kdokoliv sankcionován v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb nebo kontrolním hlášením anebo mu vznikne škoda vlivem této buzerace, jsem připraven, jak mi mé kapacity dovolí, bránit poškozené až do fáze podání ústavní stížnosti s návrhem na zrušení zákona. To je teď naše jediná cesta, jakou se můžeme dát a pokusit se tuhle šílenost zrušit. Pro obyčejného občana je to jediná a přímá cesta jak s tím něco dělat, když členové parlamentu a prezident selhali.

Nejraději bych věnoval všechen svůj čas své rodině, ale místo toho tu stojím před vámi a zvedám hlas proti vládní buzeraci a nabízím jako advokát pomoc s obranou proti šikaně. Do voleb za rok zbývá málo času, a jak vás tu vidím věřím, že právě vy, kteří jste se nebáli sem přijít, dokážete pomoci znovu zažehnout plamen touhy po svobodě, odpovědnosti a spravedlnosti.

Vážené dámy a vážení pánové, loučím se s vámi se slovy naděje v náš pud sebezáchovy a volám – braňte se! Na shledanou u voleb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama