PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2016 14:57:13

Multikulturní fronta útočí na naše děti

Multikulturní fronta útočí na naše děti

Ministerstvo školství připravuje novou koncepci výchovy k občanství, útočící na myšlení školáků, kterou má v únoru projednat vláda. Žáčci se tak mají naučit správnému přístupu například k multikulturalismu či k ochraně práv sexuálních menšin.

Potřeba vést děti k občanství, úctě k bližním a své vlasti je neoddiskutovatelná a v této době navýsost potřebná. Ovšem, na ministerstvu školství pod vedením Kateřiny Valachové (ČSSD) vzniká koncepce, která má radikálně změnit pojetí občanské výchovy na školách. Školy už nebudou mít možnost vyučovat občanskou výchovu podle svých vzdělávacích programů, ale budou muset respektovat představy státu. Poté, co se věci chopilo neomarxistické křídlo ČSSD s několika neziskovými organizacemi, vypadá to spíše na „vymývání mozků“ dětí v souladu s politikou multikulturalismu a podpory inkluze.

Obavy jsou namístě, neboť sama ministryně Valachová již dříve podpořila Centrum občanského vzdělávání Univerzity Karlovy. To prostřednictvím svých projektů vede "k úctě k rozmanitosti" či podpoře inkluze. Podílí se na tvorbě učebních textů a seminářů, jež dále rozšiřuje mezi učitele občanské výchovy. Děti jsou tak vedeny třeba k pochopení těžké imigrační situace uprchlíků, nebo se "prostřednictvím vlastních prožitků" snaží zaujmout postoj k tématu homosexuálních rodin. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama