František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2016 23:16:51

Je hezké, že si poslanci schválili zákaz jakéhokoli alkoholu na půdě Parlamentu

Je hezké, že si poslanci schválili zákaz jakéhokoli alkoholu na půdě Parlamentu

Konečně. Na půdě parlamentu, tedy v žádné jeho restauraci, se nebude moci nalít ani pivo. Nevěříte?

Páni poslanci si zakázali sami sobě jakýkoli alkohol na půdě Parlamentu.

Patrně to ještě neví, protože to, co schvalují, často ani nečtou - zejména ti z velkých stran. Vědí, jak mají hlasovat, a stačí jim to. Jenže je to prostě tak -  v novém Zákoně o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek najdeme tento paragraf:

§11 odst. 6: "Zakazuje se prodávat nebo podávat alkoholický nápoj osobě, o níž lze důvodně předpokládat, že alkoholický nápoj vzápětí požije a následně bude vykonávat činnost, při níž by vzhledem k předchozímu požití alkoholického nápoje mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek."

Takže když opomineme, že páni poslanci by neměli pít už proto, že jsou v práci, mají teď dvojnásobný zákaz, který si navíc schválili sami. Protože kdo jiný může této zemi nadělat více škod, než poslanec pod vlivem?
Uvedený paragraf hovoří jasně - obsluhující personál nesmí nalít někomu, kdo by pak ve své práci mohl odvést aušusový výkon - a co horšího, než zpackané zákony, tady lze mít?

Takže žádný vrchní v žádné restauraci Poslanecké sněmovny a Senátu nesmí s účinností nového zákona poslanci ani senátorovi nalít. Nelze přece riskovat kvalitu jeho pracovního výkonu. Vzpomínáte ještě na poslance Turka, který se proslavil opileckým blábolením do kamery?

Svého času jsem se v prostorách sněmovních a senátorských restaurací hodně pohyboval - jako odborný asistent. A prohlašuji, že jsem viděl tolik opilých zákonodárců až "na dno", že se až divím, že ještě vůbec tato republika funguje. Jsem proto rád, že to končí, a že sami zákonodárci si pití zakázali. A co víc, aby náhodou neselhali, zakázali dokonce vrchním, aby jim nalévali.

Takže až někdy bude chtít poslanec nebo senátor nalít, vrchní mu řekne NE a NE, pane zákonodárče, alkohol by měl špatný vliv na vaši práci, a mohl byste způsobit velké škody.    

Takže prohibice ovládne parlament. Ta úleva.
Takže ještě si myslíte, že zákonodárci skutečně vědí, pro co vlastně zvedli ruku?




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama