ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2011 20:09:24

V Mikulově byl zahájen Gourmet festival

V Mikulově byl zahájen Gourmet festival

Za účasti hejtmana JMK Michala Haška, předsedy Vinařského fondu ČR Jaroslava Machovce a dalších hostů byl 2. 6. 2011 v Mikulově zahájen druhý ročník festivalu jídla a pití „Gourmet festival Mikulov 2011“.

„Vidím jako vynikající spojení vinařství a vinohradnictví s festivalem dobrého jídla. Na různých místech Mikulova budou moci v následujících dnech domácí i zahraniční návštěvníci ochutnat jižní Moravu doslova všemi smysly,“ uvedl hejtman Michal Hašek.
Při zahájení festivalu byla také představena vznikající expozice „Víno napříč stoletími“, která bude v červenci příštího roku otevřena v areálu mikulovského zámku. „Zatím jsme se ve vinařské turistice soustředili na nabízení toho nejlepšího, co naše země dává, výborného jihomoravského vína. Teď posouváme kulturu dál, je také potřeba připomenout příběh vína v jeho spojení s jižní Moravou, které doslova a do písmene prochází napříč staletími. Já pevně doufám, že až se zde sejdeme u slavnostního otevření expozice, u jejíhož zrodu stál například nestor vinařství profesor Vilém Kraus, tak to přinese větší zájem veřejnosti jak domácí, tak zahraniční Mikulovu i jižní Moravě,“ řekl hejtman Michal Hašek. „Pevně doufám, že do budoucna bude tento prostor spojen také s rozvojem lázeňství. Vedení kraje tomu bude věnovat trvalou pozornost. Nacházíme se v oblasti, která má vynikající potenciál stát se výkladní skříní jihomoravského vinařství, vinohradnictví, ochrany památkové péče a do budoucna i lázeňství. S městem Mikulovem jednáme o možnosti, že by se lázeňství rozšířilo do Mikulova a nejbližšího okolí,“ uvedl hejtman Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama